TOMMEL OPP: Chris Froome er endelig helt frisk. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
TOMMEL OPP: Chris Froome er endelig helt frisk. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT

Tour-vinner Froome endelig kvitt parasittsykdom

Nå er Tour-vinneren helt frisk.

Chris Froome, årets vinner av Tour de France, er endelig kvitt parasittsykdommen sneglefeber som har plaget ham i fire år.

Han forteller om dette til avisen Independent fredag. Helt siden 2008 har han fått behandlinger for denne sykdommen som kommer av parasitter som lever i friskt vann som elver, bekker og små innsjøer.

– Endelig er jeg kvitt denne sykdommen, sier Froome til avisen. Han kjører for Sky-laget og er britisk, men født i Kenya. Da han gikk til topps i Touren i sommer, ble han den andre briten til å vinne verdens største sykkelløp. Den første var Bradley Wiggins som vant i fjor.

– Jeg testet meg før jeg var en tur i Kenya ganske nylig, og for første gang siden jeg ble syk og fikk diagnosen var testresultatet negativt. Det var fantastiske nyheter for meg, for nå bør jeg ikke bekymre meg om denne sykdommen mer, sier Froome.

Han forteller videre at i behandlingstiden har han testet seg to ganger i år, men hver gang har resultatet av testingen vært nedslående, for det har vist seg vanskelig for ham å bli kvitt sykdommen.

– Da jeg fikk diagnosen første gang, ble det sagt at jeg hadde hatt denne parasitten i systemet mitt i alle fall i to år allerede. Men det kan også hende at jeg har båret med meg denne parasitten i mye lengre tid enn det, forteller han. (©NTB)