Ni timer etter at gravemaskinen ble satt foran bilen, er fortsatt situasjonen fastlåst på Voss. (Foto: tipser).
Ni timer etter at gravemaskinen ble satt foran bilen, er fortsatt situasjonen fastlåst på Voss. (Foto: tipser).

Fanget påståtte tyver med gravemaskinen

Siden klokken 13 torsdag har de påståtte tyvene stått bom fast i gravemaskinens klør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: TV 2 har ikke fått kontakt med Løne fredag formiddag, og det lokale lennsmannskontoret har ikke vært på stedet på ny.

- Vi får sannsynligvis løst saken i løpet av dagen, sier politioverbetjent Edvin Kaldestad ved Voss lensmannsdistrikt til TV 2.

DEt var torsdag ettermiddag rundt klokken 13 at kollegene til entreprenøren Lars Løne på Voss sperret fluktveien for det han mener er tyver som har vært på ferde, melder Bergensavisen

Begge parter ringte etter hvert politiet, for å få en løsning på den fastlåste situasjonen. 

– En bil hadde vært inne på grunneiers område, og det hadde blitt skader på en bygning. Da oppstod det en konflikt mellom grunneier og de som disponerte bilen, som førte til at bilen ble sperret inne, sier operasjonsleder Bjarte Rebnor ved Hordaland politidistrikt til TV 2. 

– Kan holde dem til de har betalt

Politiet var først innom en gang sent på ettermiddagen, og det ble ifølge Løne konkludert med at han ikke kunne tvinges til å fjerne gravemaskinen før de har betalt for skadene.

- Så lenge de hadde gjort skade, kunne jeg holde dem her til de hadde betalt seg ut. I morgen tidlig når det blir lyst, skal jeg se nærmere på fotsporene til dieseltanken, sier Løne til Bergens Tidende.

Klokken 22.50, på den niende timen i torsdagens «gravemaskindrama», er politiet tilbake på stedet for å mekle.

Fant en midlertidig løsning

Like etter klokken 23, da konflikten var på vei inn i sin tiende time, har partene kommet frem til en midlertidig løsning: De tar opp kampen igjen fredag morgen.  

– Situasjonen blir satt på vent til i morgen. Da skal de ta kontakt med lokalt politi for å finne en løsning på dette, sier Rebnor.

Personene i bilen, som hadde sittet i bilen siden klokken 13, forlot da stedet. Bilen blir stående igjen, bak gravemaskinen. 

– De kom vel frem til en midlertidig ordning som begge parter kunne leve med, sier Rebnor. 

TV 2 har vært i kontakt med Løne torsdag kveld, men han har foreløpig ikke tid til å kommentere saken.