STJØRDAL:  Et tre  veltet over en bil i Stjørdal sentrum under ekstremværet "Ivar" torsdag kveld. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
STJØRDAL:  Et tre  veltet over en bil i Stjørdal sentrum under ekstremværet "Ivar" torsdag kveld. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix

Ivar tok strømmen fra minst 50.000 i Midt-Norge

Veltede trær og ødelagte kraftlinjer skapte trøbbel for mange torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 50.000 husstander i Midt-Norge mistet strømmen da ekstremværet Ivar raste inn over kystfylkene torsdag ettermiddag. Og det er bare starten, ifølge NVE.

– Det er dette vi har fått rapportert så langt, men vi vet allerede nå at det er flere som er i ferd med å miste strømmen, sa talsmann Kjetil Hillestad i Norges Vassdrags – og Energidirektorat (NVE) til NTB i 18-tiden torsdag da tallet på strømløse hjem hadde rundet 30.000.

Oppdaterte tall fra NVE torsdag kveld klokken 20.00 viste at mer enn 53.000 kunder mistet strømmen på grunn av ekstremværet Ivar.

Verst har det gått ut over Sør-Trøndelag så langt, der minst 20.000 abonnenter ble strømløse. De deler skjebne med 7200 abonnenter i Nord-Trøndelag og 3000 husholdninger i Møre og Romsdal. Kraftmaster har blåst over ende enkelte steder, mens trær har falt over høyspentkablene andre steder, melder NVE.

En skadet

Politiet i Sør-Trøndelag gikk ut med en klar beskjed da uværet stod på som verst: - Hold dere inne, var beskjeden innbyggerne i det sørlige trønderfylket fikk.

Verken i Møre og Romsdal eller i Sør-Trøndelag var det i 19-tiden torsdag kommet inn meldinger om personskader, og bare relativt få og mindre materielle skader i forhold til hva man kunne frykte på forhånd.

Senere på kvelden meldte forøvrig politiet i Sør-Trøndelag at en 50 år gammel mann som skulle inspisere arbeidsplassen i Bjugn, ble kastet i bakken av vinden og skadet. Mannen ble hentet av SeaKing-helikopter og fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim. Helikopter ble benyttet fordi ingen ferger gikk, og tilstanden skal ikke være alvorlig.

- Han slo seg kraftig og fikk et kutt i albuen. Han hadde på seg hjelm, men den ble ødelagt i fallet og mannen klaget på svimmelhet og kvalmhet, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no

Til tross for begrensede personskader, gjorde uværet seg likevel godt bemerket, da blant annet flere vogntog ble veltet av den kraftige vinden.

I Ålesund ble en eldre mann blåst over ende av vinden, og TV 2s reportasjer fra uværet viser både mennesker, båter og biler som fikk store problemer på grunna av den kraftige vinden.

Se TV 2s reportasjer om uværet her: