Ståle Sandbech slått ut av spysyke

Kjip oppladning til Dew Tour.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Colorado (TV 2 Sporten): I helgen skulle Ståle Sandbech (20) kjørt en stor konkurranse i Kina, men våknet med å spy av matforgiftning. 

- Jeg var veldig dårlig. Hadde feberdrømmer og våknet med å spy, så jeg har egentlig levd på magepiller og paracet i tre dager, sier Sandbech, som såvidt er ute og tester brettet igjen da TV 2 treffer han i Colorado. 

Tirsdag var første dagen 20-åringen klarte å få ned noe mat, for før det har det meste kommet i retur. 

- Jeg prøvde meg på pasta første dagen, men det kom opp igjen. Det samme gjorde cornflakes. Da holdt jeg på å spy i heisen, og måtte bare legge meg ned i fosterstilling, ler han. 

- Hemmer meg forhåpentligvis ikke 

FLYR HØYT: Ståle Sandbech under X games i Europa AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT
FLYR HØYT: Ståle Sandbech under X games i Europa AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT

På grunn av sykdommen har ikke Rykkin-gutten vært på brett på seks dager, og har mista viktige treningsdager foran årets første store slopestylekonkurranse; Dew Tour. Han tror likevel ikke sykdommen setter han mye tilbake. 

- Forhåpentligvis hemmer det meg ikke. Det er egentlig borte nå, så jeg får bare spise masse mat og lade opp. Det er ikke veldig lenge å være borte fra brettet, men det er lenge nok. Det skal bli digg å få litt snø under beina, og svinge litt igjen, sier Sandbech før han drar opp i bakken med laget for å teste formen for første gang. 

- Tar kyllingdansen

Landslagssjef Thomas Harstad var tilstede i Kina, og så hvor utslått Sandbech var. 

- Uff, han var veldig dårlig etter en kraftig matforgiftning. Så han hadde dessverre ikke sjanse til å kjøre konkurransen, og endte opp med å se den fra sofaen isteden. Men nå ser han mye piggere ut. Han løper rundt her og tar kyllingdansen, så det er godt tegn på at Ståle er i rute igjen, smiler han. 

Snowboardlandslagets Ståle Sandbech .
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Snowboardlandslagets Ståle Sandbech . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sandbech tok tredjeplass i Colorado i fjor, og er et av de største norske håpene i Dew Tour. Det er den mest prestisjetunge konkurransen etter X Games og OL. 

20-åringen, og resten av de norske gutta kjører kvalifisering natt til lørdag norsk tid.