Her tar «Ettermiddagen» farvel

TV 2-programmet hadde aller siste sending med alle programlederne til stede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden våren 2012 har TV 2-programmet «Ettermiddagen» hatt direktesendinger hver mandag til torsdag med aktuelle gjester og temaer.

Torsdag 12. desember hadde «Ettermiddagen» sin aller siste sending, og alle programlederne - Sarah Natasha Melbye, Stian Barsnes Simonsen, Martin Giæver og Guri Solberg - var til stede for den siste avskjeden.

– «Siste dag på skolen»-følelse

Det er en vemodig, men blid Guri Solberg som tar farvel med «Ettermiddagen». Hun beskriver stemningen i studio som god i hele dag, til tross for at det var aller siste program.

– Jeg tror nok at mange var veldig lei seg da beskjeden kom, og det er en stund siden nå. Så i dag har stemning vært god og det har vært en kosete følelse. Det har vært litt «siste dag på skolen»-følelse. Jeg tror alle er veldig glade for at de har fått være med på dette prosjektet, sier Solberg til tv2.no.

– Men vi skulle selvfølgelig ønske at vi kunne fortsette å lage «Ettermiddagen».

Annonseringen om at «Ettermiddagen» skulle legges ned kom i oktober.

– Redaksjonen har levert gode og aktuelle programmer, men seertallene har dessverre ikke vært som vi hadde håpet, og vi velger derfor nå å avslutte produksjonen, sa kanaldirektør Nils Ketil Andresen i TV 2.

Stolt

«Ettermiddagen» har i løpet av snaut to år har hatt 199 sendinger og 3500 gjester.

– Jeg er stolt av det høye nivået redaksjonen har klart å holde. De fleste program som ligner på «Ettermiddagen» har kanskje en sending i uka, mens vi har vært live fire dager i uka. Det er høyt tempo og vi har hatt masse bra gjester. Det er en imponerende kondis vi har vist, og det er jeg veldig stolt av, sier Solberg.

Vil savne den gode stemningen

Guri Solberg, som tidligere har vært programleder for «Skal vi danse» og «X Factor», forteller videre at hun aller mest vil savne stemningen i redaksjonen.

– Jeg er vant til å jobbe prosjektbasert med programmer som varer i et visst antall måneder, men her har vi jobbet sammen lenge og det gjør noe med miljøet.