FINALEKLARE: Pål Rake, Knut Marius Djupvik, Adrian Jørgensen og Tor Kvammen er klare for årets «The Voice»-finale.
FINALEKLARE: Pål Rake, Knut Marius Djupvik, Adrian Jørgensen og Tor Kvammen er klare for årets «The Voice»-finale.

Bli bedre kjent med «The Voice»-finalistene

Hvem tror de vinner fredagens finale?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag klokken 22.00 går finalen i årets «The Voice» av stabelen. Fire deltakere står igjen og skal kjempe om den gjeve førstepremien som i tillegg til heder og ære består av platekontrakt og bil. 

Bli bedre kjent med de fire finalistene og les om deres forventinger før finalen nedenfor!

Adrian Jørgensen (21)

 Adrian jobber med lakseoppdrett og som kulturskolelærer i bygda, men reiser til Oslo en gang i måneden for å jobbe med en kommende EP. Adrian spiller gitar og skriver låter selv.

Hvor nervøs er du før finalen i kveld?

– Jeg er ikke nervøs i det hele tatt. Jeg har vunnet, jeg. Nå skal jeg kose meg og ha det artig. Nå har jeg prøvd det noen ganger og har bare lyst til å bruke tiden og energien min på å faktisk ha det artig i stedet for å gå og være nervøs. 

Hva har vært ditt høydepunkt i «The Voice»?

– Det tror jeg må ha vært første livesending, da alle var der. Det var jævlig artig!

Hvordan vil du oppsummere «The Voice»-eventyret?

– Det har vært kjempeartig. Det er noe jeg kommer til å huske resten av livet mitt. Jeg har møtt veldig mye artige folk som jeg kommer til å ha kontakt med videre.

Hva har vært det beste med «The Voice»?

– Det beste har vært å bli kjent med Sondre. Vi hadde noen forskjellige meninger før jeg ble kjent med ham om hvordan han kunne være. Men han er bare en kjempeflink og trivelig kar. 

Hvor viktig er det for deg å vinne?
– Det er viktig med tanke på at det åpner mange dører. Men det har det gjort allerede, så jeg har begynt å tenke på at jeg unner alle oss fire å vinne dette. Så om jeg ikke vinner er det ikke sånn at jeg går og legger meg i kjelleren. 

Hvem vinner «The Voice» 2013?

– Knut Marius! Han har overrasket meg. Han har det lille ekstra. 

Se hans blind audition

Se ham i duell mot Sturla Larsen

Se ham i knockout mot Thomas Wold

Se Adrians eget høydepunkt, «As Long As You Love Me» live her:

Knut Marius Djupvik (25)

 Knut Marius har vært en showman siden han var liten, og prøver å livnære seg som frilansvokalist i Oslo. Han har en masterutdanning ved Rytmisk linje på Universitetet i Agder.

Hvor nervøs er du før finalen i kveld?

– Jeg er veldig nervøs, altså! Frem til nå har man konkurrert mot folk på laget og sondert over en lang periode og sondert hvem man skal synge mot. Nå er det et virrvarr i og med at lagene er mot hverandre og man ikke vet noen ting om hvem som har fått flest stemmer. Det er så mange ting man må vurdere og tenke over. Det merker jeg at gjør meg litt stressa.

Hva har vært ditt høydepunkt i «The Voice»?

 – Høydepunktet var vel kanskje knockouten, fordi jeg da fikk bekreftet av alle mentorene at jeg hadde noe å gjøre i konkurransen. Etter den opptredenen følte jeg at det var verdt det at jeg meldte meg på, og jeg følte at alle mentorene støttet opp og ville ha meg med. Det var en enormt god bekreftelse å ha med inn i livesendingene.

Hvordan vil du oppsummere «The Voice»-eventyret?

 – Det har vært en utrolig god opplevelse. Dette er et realityprogram og en talentkonkurranse der jeg som 25-åring som har sunget hele livet har lagt hodet mitt på hoggestabben, og da er jeg sykt glad for at alt har vært positivt. Teamet rundt, mentorene, deltakerne. Artistmessig og musikkmessig har det vært en prosess der jeg har lært mye, og jeg har lært at jeg kan bli bedre. Så totalbildet av hele konkurransen er at det har vært en fantastisk reise. Jeg hadde høye forventninger, men de ble overgått!

Hva har vært det beste med «The Voice»?

 – Det beste har vært å få vist det norske folk hva en sitter på og har jobbet med i så mange år, og å få eksponert det over det norske land med det bandet og de koristene i ryggen. Å få eksponert seg og vist hva en er god for har vært det beste og det viktigste.

Hva har vært det mest krevende?

– Presset med å skulle levere best hver eneste gang, og å hele tiden skulle slå seg selv. Man jobber så inderlig mye med å få en legendarisk opptreden, og så vet man at man allerede neste gang må være enda bedre.  

Hvor viktig er det for deg å vinne?

– Jeg merker nok at konkurranseinstinktet melder seg mer nå enn før, siden det er en finale. Og lysten til å vinne har nok økt de siste dagene. Men samtidig er jeg innstilt på at det er tre sterke konkurrenter jeg går mot, og jeg kommer til å klappe helhjertet for den som vinner, uansett. Det er veldig mange baller som begynner å rulle hvis man vinner, du har Universal i ryggen, du får en bil til en helt sinnssyk verdi og en ferietur. Der ville jeg tatt med kjæresten som har vært så avgjørende for meg og hjulpet meg med alt. Så det er mange ting som løser seg hvis man skulle vunnet, du får hjelpemidler levert rett i fanget. Så det kjenner jeg på. 

Hvem vinner «The Voice» 2013?

 – Er jeg nødt til å svare på det, altså? ( – Ja!) Jeg må innrømme at jeg de to siste ukene har tenkt at Pål kommer til å vinne. Han har kommet mer og mer utover konkurransen, leverer alltid bra og gjør egne arrangementer. Han har gjort seg bemerket som musiker, låtskriver og en veldig god vokalist. Jeg kjenner ham godt og unner ham å vinne. Men jeg unner alle å vinne! Jeg synes egentlig det er litt ekkelt å svare på dette, for jeg har ikke peiling! Alle tre er så sterke på sine områder. Nå føler jeg meg dum som utelukker de andre to som like godt kan vinne!

Se hans blind audition

Se ham i duell mot Francesca Strano

Se Knut Marius' eget høydepunkt, knockout mot Jan Thore, her: 

Pål Rake (24)

 Pål (24) tar en mastergrad i musikk mens han også jobber som lærer, låtskriver og artist. Han skriver egne låter og komponerer også for andre.

Hvor nervøs er du før finalen i kveld?

– På mine egne vegne er jeg ikke så nervøs. Men jeg kjenner litt på det å være nervøs i forhold til å skuffe hjemme. Skuffe Egersund og dama mi. Det blir ubehagelig.  Men hvis dette var en konkurranse innad hos oss, uten TV-kameraer, hadde jeg ikke vært så veldig nervøs. Jeg skal gjøre en låt jeg er veldig trygg på. 

– Tror du de blir skuffet selv om du skulle ryke, altså?

 – Folk hjemme tenker nok ikke sånn som vi gjør at det er gøy å komme til finalen uansett. De tenker at jeg må vinne! Jeg kjenenr  godt egersunderne, de må ha resultater. 

Hva har vært ditt høydepunkt i «The Voice»?

– Høydepunktet var vel kanskje å synge «Månemannen». Det var veldig stas. Og da var alt foran og alt kunne skje.

Hvordan vil du oppsummere «The Voice»-eventyret?

– Som akkurat det. Et eventyr.

Hva har vært det beste med «The Voice»?

– Det beste har vært å få jobbe med Espen Lind. Uten sidestykke. Jeg er verdens heldigste som har fått lov til å jobbe med en fyr som det. 

Hva har vært det mest utfordrende?

– Det mest utfordrende har kanskje vært å tenke på hva som skjer etterpå. Å synge på TV og sånn er ganske utfordrende, og den at du får terningkast og Betsson og folk som sitter og mener mye, det er utfordrende. Men det er noe som det går an å bli ferdig med. Men det som skjer etterpå, det blir man ikke ferdig med. Og det er veldig spennende å ikke vite. 

Hvor viktig er det for deg å vinne?

– Det er kanskje viktigere for andre enn meg selv. Men det er klart at det er stas med den bilen og den ferien! Og så får man jo muligheten til å gi ut plate. Den muligheten er ikke så eksklusiv som den var fot 10-15 år siden, men veldig, veldig kult allikevel. Det er gøy å stå der og vinne. For jeg har konkurranseinstinkt. Det er ikke gøy å tape. Jeg har lyst til å være best! Det er derfor jeg er i finalen.

Hvem vinner «The Voice» 2013?

– Den som burde vinne er den av oss som er den mest komplette artisten av oss. Det er meg! Men den som kommer til å vinne er den som får størst wow-faktor der og da. Og det er Knut Marius. 

Se ham i duell

Pål gikk direkte videre fra knockout-rundene. 

Se Påls eget høydepunkt,  «Månemannen», her: 

Tor Kvammen (31)

 Tor har sunget mye helt siden barndommen, og har i ungdomsår og voksen alder vært svært aktiv musikkutøver - både som trommeslager og som vokalist. Har også vokalutdannelse fra Complete Vocal Institute i København.

Hvor nervøs er du før finalen i kveld?

– Jeg er sånn passe spent! Jeg er egentlig ganske rolig og fattet, men det er en viss spenning og det må det jo selvfølgelig være før en sånn kveld. 

Hva har vært ditt høydepunkt i «The Voice»?

– Jeg tror mitt høydepunkt har vært min blind audition. Det er kanskje det jeg vil sitte igjen med i ettertid som det mest spesielle, kanskje. 

Hvordan vil du oppsummere «The Voice»-eventyret?

– Som en stor opptur! Og som en fantastisk mulighet til å komme ut og vise mitt musikalske hjerte til publikum. 

Hva har vært det beste med «The Voice»?

– Jeg tror det beste har vært muligheten til å gjøre storslåtte ting foran et så stort publikum. Det er en så stor glede å få det ut til så mange publikummere. Og at det i tillegg er en stor, fin ramme rundt ting og flinke musikere. Du kan få inn strykearrangement og korister. 

Hva har vært det mest krevende?

Det mest utfordrende er at når du hiver deg utpå og på mange måter stiller deg fram litt sårbar og naken skal du få en dom med hvordan det var rett i fleisen etterpå. For meg har det gått bra, jeg har fått fine tilbakemeldinger, men samtidig kan det være en litt krevende situasjon. 

Hvor viktig er det for deg å vinne?
– For meg er det dette viktig, at det kan være starten på en tid der jeg igjen kan få jobbe med musikk i min hverdag. Det er viktig for meg. Klart at når du ser den bilen og reisen så har man jo lyst til det, men det som jeg er her for handler om musikk og da er jeg mer opptatt av at jeg kan se tilbake på ting jeg har gjort som jeg er stolt av som  jeg synes er tøffe ting som jeg tror at jeg som TV-seer hadde satt pris på å se. Så det er blitt min greie. Det betyr ikke at jeg har en defensiv holdning inn i finalen, jeg skal selvfølgelig gjøre mitt beste. Jeg håper og drømmer om å vinne, men for meg blir det musikken som er i fokus. 

Hvem vinner «The Voice» 2013?

– Jeg tror Knut Marius stiller ganske sterkt. For det første har han en veldig catchy og sterk power pop-ballade og så synger han dritbra!

Se ham i duell mot Kevin Steinman

Se ham i knockout mot Bodil Kvangarsnes

Se Tors eget høydepunkt, blind audition, her: 

Se finalen i «The Voice» fredag klokken 22.00 på TV 2!