Løke må belage seg på rolig bursdagsfeiring

– Vi tar ikke sjansen, sier landslagsassistent Mia Hermansson Högdahl.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pernille Wibe er hentet inn i den norske troppen som noe å falle tilbake på dersom skaden til Heidi Løke forverrer seg. Prognosene er imidlertid meget positive for Løke. Hun blir likevel ikke å finne banen torsdag, og må derfor feire 31-årsdagen på tribunen.

– Vi tenker at vi vil ha henne med i morgen (mot Polen), mer enn i dag. Vi tar ikke den sjansen. «Matcher» vi henne for tidlig, og hun slår opp skaden, det vil vi ikke. Helseteamet har full kontroll på dette, håper jeg, vet jeg, flirer landslagsassistent Mia Hermansson Högdahl til TV 2 etter torsdagens morgenøkt.

I torsdagens kamp mot Angola blir derfor plassen på streken høyst trolig tildelt Isabel Blanco. Reserven Wibe blir nemlig ikke meldt inn til kampen.

– Det er lettere å ha henne her dersom vi ser at vi trenger henne. Hun er her som en 17. spiller, på plass her. Det kjenner vi er trygt for oss, sier Hermansson Högdahl.

Hermansson Høgdahl gleder seg til møtet med Angola.

– Det er eksplosive og bevegelige. Vi har erfaring med dem, takk og lov. Vi vet hva vi får til. Når de skyter, går det fort. De beveger seg over soner med falske pasninger. Det er litt uortodoks, men det gjør at det er veldig gøy. Forsvarsspillet deres er fleksibelt, alt fra 6-0 til 4-2. Det er jo morsomt. Jeg håper vi ser mulighetene i det, sier Hermansson Høgdahl.

PS: Norge-Angola ser du på TV 2 kl. 20.15!

BURSDAGSFEIRING PÅ TRIBUNEN: Heidi Løke fyller 31 år torsdag, men en skade gjør at hun må se kampen mot Angola fra tribunen..
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BURSDAGSFEIRING PÅ TRIBUNEN: Heidi Løke fyller 31 år torsdag, men en skade gjør at hun må se kampen mot Angola fra tribunen.. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix