Cæsar-skurker skjelt ut på gaten og drapstruet

Ingar Helge Gimle måtte gå til psykolog fordi han spilte slem i «Hotel Cæsar».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

I løpet av de 15 årene «Hotel Cæsar» har vært på skjermen, har det vært mange skurker innom det populære hotellet.

Ingar Helge Gimle spilte den ondskapsfulle pastoren Arne Marcussen fra 2000 til 2002. Han forteller at han syntes det var gøy å spille skurk, siden han da kunne bruke alle ytterkantene i rollen sin.

– Det å spille skurk er jo det morsomste vi skuespillere vet. Vi vil ha et menneske som er sammensatt, siden vi vil gjerne spille hele spekteret. En person som kan være jævlig i det ene øyeblikket og mild i det andre, sier Ingar Helge Gimle.

LES OGSÅ: 1400 Cæsar-fans besøkte hotellet

Belastende skurkeroller

Men det var ikke uproblematisk for skuespilleren å spille slem på TV. Gimle innrømmer at det kunne til tider være belastende å ha en slik rolle i serien.

– Jeg hadde en periode hvor jeg gikk til psykolog. Jeg ble skjelt ut på gata mens jeg gikk og leide datteren min på syv år. Det var tøft i perioder, sier han.

Marianne Westby spilte Cathrine Hove Rosenkrantz fra 2008 til 2012. Også hun fikk merke hvordan det var å spille en upopulær rolle i såpeserien.

– Det er mange som ikke liker Cathrine. Jeg har blant annet fått en drapstrussel, innrømmer Westby.

– Men det beviser at jeg har gjort rollen min bra og spilt Cathrine troverdig. Så jeg tar det som et kompliment, sier hun.

LES OGSÅ: – Alle har vel ligget med noen de ikke husker?