Naken Nobel-demonstrant tatt av politiet

Ville ha oppmerksomhet rundt Liu Xiabo - endte på glattisen splitter naken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens gjestene var på vei til Stockholm konserthus tirsdag ettermiddag benyttet en liten gruppe demonstranter anledningen til å skaffe seg oppmerksomhet.

I konserthuset skulle utdelingen av nobelprisene for medisin, fysikk, kjemi, litteratur og økonomi deles ut.

De fire, nakne, demonstrantene er alle kjente kinesiske kulturpersonligheter, som ville ha fokus på den tidligere vinneren av Nobels fredspris, Liu Xiaobo. Den kinesiske regimekritikeren Xiaobo ble tildelt fredsprisen i 2010, men han sitter fortsatt fengslet.

Tre av aksjonistene løp tvers over Hötorget, rett foran inngangen til konserthuset. Den fjerde personen løp rundt uten et bestemt mål. Det var ikke vanskelig for politiet å få kontroll på dem, men fotografene på stedet sikret seg noen uvanlige bilder og video.

I fjor var det den kinesiske regimekritikeren Meng Huang som sprang naken for å gi den arresterte fredsprisvinneren oppmerksomhet.

BAKGRUNN: Dette er Liu Xiaobo

KUNSTNERISK DEMONSTRASJON: Kunstnere demonstrerer sin støtte til Liu Xiaobo med nakenhet.KUNSTNERISK DEMONSTRASJON: Kunstnere demonstrerer sin støtte til Liu Xiaobo med nakenhet. Foto: VILHELM STOKSTAD / TT/NTB scanpix

KUNSTNERISK DEMONSTRASJON: Kunstnere demonstrerer sin støtte til Liu Xiaobo med nakenhet.KUNSTNERISK DEMONSTRASJON: Kunstnere demonstrerer sin støtte til Liu Xiaobo med nakenhet. Foto: VILHELM STOKSTAD/Afp