Blinkskudd av «sjalu» Michelle skaper overskrifter

Først vakte Obama og David Camerons «selfie» med den danske statsministeren oppstyr. Nå er det førstedame Michelles mangel på smil som diskuteres i «alle» kanaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minneseremonien for avdøde Nelson Mandela samlet statsledere fra hele verden, og seremonien bar preg av også å være en feiring av Mandelas liv.

Også på tribunen var det til tider svært god stemning, og bildene av David Cameron, Barack Obama og danskenes statsminister Helle Thorning-Schmidt går verden rundt.

Men det som også har fanget oppmerksomheten til verdens presse er Michelle Obama.

Hun sitter ved siden av selfie-trioen og det virker ikke som at hun synes det er spesielt morsomt at ektemannen spøker og ler med danskenes statsminister.

Trolig følger hun bare nøye med på minnestunden etter Sør-Afrikas første svarte president. Men tabloide aviser i USA og Storbritannia har kastet seg over blinkskuddet.

Både den britiske gratisavisen Metro og den ultratabloide New York Post går i dag langt i å antyde at stemningen var i overkant god spesielt mellom Obama og FETE TYPER: I kjent og kanskje tvilsom stil klinket New York Post til med f flørterykter på forsiden onsdag.FETE TYPER: I kjent og kanskje tvilsom stil klinket New York Post til med flørterykter på forsiden onsdag. © FaksimileThorning-Schmidt, mens Daily Telegraphs politiske kommentator Iain Martin skriver: «Hva i all verden er det som foregår? Hvorfor oppfører verdensledere seg slik?»

Fotografen: Bilder kan lyge

Bildene er også blitt en hit på internett. Flere har montert serien med bilder sammen slik at det ser ut som at Michelle til slutt må gripe inn mellom Barack Obama og Helle Thorning-Schmidt.

Fotografen av det nå verdensberømte bildet sier selv at Michelle Obama ikke var så misfornøyd med situasjonen som det kan se ut som.

– Bilder kan lyge. Bare få sekunder før jeg tok bildet lo førstedamen selv med gjengen. Det var helt tilfeldig at hun så sur ut på bildet, skriver AFP-fotograf Roberto Schmidt på sin egen blogg.

Se de omdiskuterte bildene nederst i artikkelen!

— Ikke upassende

Flere mener likevel at det er smilene og latteren mellom de tre statslederne som er oppsiktsvekkende med bildene.

Selve selfiebildet er det foreløpig ingen som har sett noe til, men de tre statslederne måtte tåle å bli kalt både respektløse og uten fintfølelse, og mange internasjonale medier hadde bildet av seansen på sine forsider i dag.

David Cameron forklarte sin deltakelse i selvportrettet til danskenes statsminister med at han følte det var høflig å si ja på forespørselen om å bli fotografert av «et medlem av Kinnock-familien», skriver den britiske avisen The Independent.

Også Helle Thorning-Smith uttalte seg onsdag om billedseansen - her kan du se hvordan hun imøtegår kritikken:

Etterforsker falsk døvetolk

Overskriftene om det blide møtet mellom statslederne kommer samme dag som det ble kjent at døvetolken som tilsynelatende formidlet talene på scenen under seremonien er falsk.

Den til nå ukjente mannen gjorde ifølge eksperter ikke annet enn å bevege på hender og armer med stor innlevelse, og «tegnspråket» skal ikke gi noen reell mening.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at sørafrikanske myndigheter har startet en etterforskning for å finne ut hvem mannen er.

DISKUTERES: Bildene av det amerikanske presidentparet og danskenes statsminister Helle Thorning-Schmidt går verden rundt.DISKUTERES: Bildene av det amerikanske presidentparet og danskenes statsminister Helle Thorning-Schmidt går verden rundt. © REUTERS

SELFIE: Helle Thorning Schmidt tok «selfien» på strak arm da hun havnet mellom David Cameron og Barack Obama. SELFIE: Helle Thorning Schmidt tok «selfien» på strak arm da hun havnet mellom David Cameron og Barack Obama. Foto: AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT

DIALOG: Michelle Obama i samtale med danskenes statsminister mens ektemannen holder tale på podiet.DIALOG: Michelle Obama i samtale med danskenes statsminister mens ektemannen holder tale på podiet. © Reuters

HJEMME IGJEN: Presidentparet hånd i hånd på vei over plenen utenfor Det hvite hus i Washington etter en lang reise fra Sør-Afrika.HJEMME IGJEN: Presidentparet hånd i hånd på vei over plenen utenfor Det hvite hus i Washington etter en lang reise fra Sør-Afrika. © AP