– Det var så mye død og lidelser at det er umulig å forestille seg 

Oddvar Stenstrøm reiste til de katastroferammede områdene i Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For en måned siden reiste TV 2-profil Oddvar Stenstrøm (67) til de katastroferammede områdene i Filippinene der han gjorde et prosjekt for «Artistgalla» som sendes på Tv 2 lørdag 14. desember.

Nå er han hjemme igjen. Stenstrøm forteller at han hadde forberedt seg på det verste, men at det som møtte han var enda verre.

– Det var forferdelig! Jeg har vært i områder rammet av krig, jordskjelv og katastrofer før, men dette er en katastrofe av dimensjoner. Det var så mye død og lidelser at det er umulig å forestille seg, sier han til TV2.no.

Klikk her for å bli Røde Kors-fadder

Grotesk situasjon

Sammen med Røde Kors besøkte Stenstrøm og fotografen de områdene som var verst rammet av tyfonen. Stenstrøm forteller om synet som møtte dem: Midt i ingenting levde barnefamilier. Sultne og tørste. Barn levde i likstanken.
– Det var en grotesk situasjon som gjorde inntrykk. Jeg tenker på de som skal leve der år etter år, sier Stenstrøm, som selv har tre barn.

HYLLER DE FRIVILLIGE: Oddvar Stenstrøm hyller de frivillige som hjelper til i de tyfonrammede områdene, og forteller at synet som møtte han er umulig å forestille seg. Foto: Røde Kors
HYLLER DE FRIVILLIGE: Oddvar Stenstrøm hyller de frivillige som hjelper til i de tyfonrammede områdene, og forteller at synet som møtte han er umulig å forestille seg. Foto: Røde Kors

Hyller de frivillige

Reisen til Filippinene gjorde et sterkt inntrykk på den tidligere TV 2-programlederen og nyhetsankeren. Et så sterkt inntrykk at han ikke er sikker på om han ville utsatt seg for det samme igjen.

– Om jeg hadde visst hva jeg gikk til, er det ikke sikkert jeg ville reist. Men jeg gjorde det for en god sak, og det gjør at det gir mening, sier Stenstrøm.

Han hyller de frivillige som jobber i katastrofen og håper at hans reise kan bidra til at folk åpner lommebøkene sine for å hjelpe. Hele reportasjen til Stenstrøm vises på «Artistgalla» på TV 2 14. desember. De innsamlede pengene skal gå til vanskeligstilte barn i fattige områder og krig- og konfliktområder.

Klikk her for å bli Røde Kors-fadder