– Reaksjonene kom i etterkant

Liv Grete Skjelbreid Poirée hadde en tøff reise til Madagaskar. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liv Grete Skjelbreid Poirée (39) har vært i Madagaskar i forbindelse med TV 2s Artistgalla. Den tidligere skiskytteren forteller at hun ikke ante hva hun gikk til eller hva hun kunne forvente. Reisen gjorde sterkt inntrykk.
– Det går an å forestille seg hvordan de lever, men det er umulig å sette seg inn i situasjonen. Man blir bare helt tom. Da jeg var der nede ble jeg nesten flau over hvor bra jeg selv har det, sier hun.

Klikk her for å bli Røde Kors-fadder

Levde i søppelhauger

På Madagaskar møtte hun barn på alder med hennes egne døtre som lever under forferdelige forhold. Barnefamilier levde i en søppelhaug med parasitter, forråtnelse, bakterier og rotter. Det eneste Skjelbreid Poirée tenkte var at hun måtte ta seg sammen. Hun ville ikke at barna skulle føle at hun tenkte at de ikke hadde det bra.
– Jeg ville behandle dem som hvilke som helst barn, og det gikk greit så lenge jeg var forberdt på det, forteller Skjelbreid Poirée som selv har tre døtre på elleve, syv og fem år.

TRIST: Liv Grete Skjelbreid Poirée prøvde så langt hun kunne å behandle barna på Madagaskar som hvilke som helst andre barn, tross deres triste situasjon. Foto: Røde Kors
TRIST: Liv Grete Skjelbreid Poirée prøvde så langt hun kunne å behandle barna på Madagaskar som hvilke som helst andre barn, tross deres triste situasjon. Foto: Røde Kors

Reagerte da hun kom hjem

Reaksjonen på turen kom først da hun kom hjem. Da kom alle inntrykkene.
– Jeg ble helt satt ut, og tenkte: «Hjelp!». Jeg la merke til alt som mine egne barn snakket om, forlangte og hadde lyst på, og begynte å sammenligne deres liv med de barna jeg hadde møtt på Madagaskar, sier Skjelbreid Poirée.
Hun måtte begynne å jobbe seg gjennom en prosess.
– Jeg prøvde å fokusere på, og være takknemlilg for, det livet jeg har, og på å skape ordentlige verdier for mine egne barn.

Mer bevisst etter reisen

Hennes egne døtre synes historien fra Madagaskar er fasinerende, men Skjelbreid Poirée vet ikke hvor mye de forstår.
– Hva kan jeg forvente at de skal forstå når ikke engang voksne kan forstå? Etter denne reisen har i hvert fall jeg blitt mer bevisst på å stoppe opp i hverdagen å tenke på hvor heldige vi er, sier hun.

Klikk her for å bli Røde Kors-fadder