Datteren Mailin Hoel (18) i huset og kjæresten Tor Kristian Berget Sanderholen forteller om ranet som fant sted. Foto: Olav T. Hustad Wold/TV 2
Datteren Mailin Hoel (18) i huset og kjæresten Tor Kristian Berget Sanderholen forteller om ranet som fant sted. Foto: Olav T. Hustad Wold/TV 2

– Mor våknet av at geværet ble rettet mot henne

Datteren Mailin (18) forteller hvordan familien på Stange opplevde å bli ranet hjemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Familien som ble ranet i sitt eget hjem på Stange i Hedmark natt til torsdag er sterkt preget av hendelsen.

Ranet skjedde i 3-tiden. Det var Malins bror som åpnet da det ringte på døra. En mann og en dame truet seg inn i huset med gevær, sier Mailin Hoel (18) i huset og kjæresten Tor Kristian Berget Sanderholen til TV 2.

Moren sov i stua med et pledd over seg og våknet av at et gevær ble rettet mot henne, forteller datteren videre.

Opplevelsen var sjokkartet for moren, sier Mailin (18) til TV 2.

Den 18 år gamle kvinnen synes hjemmeranet var en traumatisk og forferdelig opplevelse som kommer til å påvirke nattesøvnen i tiden fremover.

– Sånt skal ikke skje i fredelige Stange, sier hun.

Begge pågrepet

En mann i 20-årene ble pågrepet klokken 07.35 etter en biljakt som foregikk på E6 fra Stange mot Tangen torsdag morgen. 

– Det banket på døra, og da sønnen i huset lukket opp, møtte han en mann som var bevæpnet med et gevær. Denne mannen og en kvinne gjennomførte ranet. De tok med seg verdisaker fra huset, bilnøkler og stakk fra stedet i familiens bil, sa operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt til NTB tidligere i dag. 

Litt etter klokken 12 meldte politiet at også kvinnen er pågrepet. Kvinnen ble pågrepet klokken 11.15 i dag på en adresse i Hamar. Kvinnen er i 20-åra, norsk og fra Hedmarken.

En politimann undersøker i området rundt boligen til familien som ble ranet. Foto: Olav T. Hustad Wold/TV 2
En politimann undersøker i området rundt boligen til familien som ble ranet. Foto: Olav T. Hustad Wold/TV 2

–  Vi mistenker begge for å ha en tilknytning til ranet, men etterforskningsarbeidet vi har foran oss vil avklare det, sier politiadvokat Magnus Schartum Hansen. 

Mannen som ble pågrepet i morges er også i samme alder og lokalt hjemmehørende.Torsdag formiddag foretok politiet undersøkelser i boligen til familien som ble ranet og i området rundt, samt avhør av familien, mannen som er pågrepet og samtaler med andre som har opplysninger om saken. 

– Ingen av de mistenkte er avhørt ennå og vi er såpass kort tid etter pågripelsene at vi har ikke avgjort om de skal fremstilles for fengsling, sier Schartum Hansen.