Solbakken forfremmes i FC København

Trer inn i klubbens sportslige ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ståle Solbakken har gjort sine saker svært bra i FC København etter comebacket i høst. Da nordmannen overtok det danske storlaget lå de nest sist med to poeng på fem kamper.

Nå har FC København klatret til 3. plass i Superligaen. For under Solbakkens ledelse har FC København forsynt seg grådig av poengfatet. 28 poeng på 13 kamper har gjort at avstanden opp til serieleder FC Midtjylland bare er seks poeng.

Skal rapportere til direktøren
I Mesterligaen har det tidvis svingt av danskene. Uavgjort mot Juventus og seier hjemme mot Galatasaray har skapt en entusiame rundt klubben som man må tilbake til forrige Solbakken-periode for å finne maken til.

Les: Solbakken om Ronaldos gressmatte-kritikk: – Ikke et problem for spillere med teknikk

Nå ønsker FC København å involvere Solbakken enda mer i klubbens sportslige avdeling. I dag presenterer FCK-direktør Anders Hørsholt den andre trinnet i sin strategiplan for 2014 til 2016. En organisasjonsendring gjør at Solbakken nå skal rapportere direkte til Hørsholt, ikke Carsten V. Jensen som tidligere.

– Vi oppgraderer på økonomi. Vi oppgraderer på ledelse. Vi ønsker å måle oss med større klubber i Europa. Først og fremst topplag fra Belgia og Nederland og midtsjiktet i Bundesliga, sier Hørsholt ifølge BT.

– Ståle skal vinne fotballkamper
Mens Solbakken får mer makt i sportslige beslutninger ser BT på strategiplanen som en degradering av Carsten V. Jensen, som til nå har fungert som sportsdirektør i FCK. Det er ikke Hørsholt enig i.

– CV (Carsten V. Jensen, red.) er ankeret i klubben. Han er garantisten for å sikre kontinuitet i vårt arbeide. Han har mange viktige oppgaver å løse, og vi skal sikre at han får gjennomført dem. Ståles oppgave er å vinne fotballkamper hver søndag. Begge er enormt viktige for meg. Derfor er det viktig at vi diskuterer alle forhold sammen, understreker Hørsholt.