Nordmann vant 115 millioner!

Det var en mann i 50-årene fra Asker som var den heldige vinneren av kveldens enorme premieutbetaling i VikingLotto.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er den nest største utbetalingen i Norsk Tippings historie.

Før trekningen var den totale potten på 131,8 millioner kroner, fordelt på en førstepremie på 5,4 millioner kroner, en internasjonal lykketallspott på 26,4 millioner kroner og en norsk lykketallspott på 100 millioner kroner.

I videovinduet øverst kan du se Yngvild Nygaard fra Norsk Tipping som ringer Asker-mannen og forteller ham at han vunnet.

Ante ikke at han var vinneren

Norsk Tipping fikk etter hvert tak i mannen, som var helt uvitende om sin nye formue.

– Er dette virkelig sant?, var hans første reaksjon. Hvor mye har jeg vunnet? – Jeg står utrolig nok fortsatt godt, sa han videre da han fikk gjentatt premiesummen på 115 109 290 kroner.

VANT: Ghopi Prabaharan ledet VikingLotto-trekningen der en mann fra Akershus vant 115 millioner kroner onsdag kveld. Foto: Norsk-Tipping.no
VANT: Ghopi Prabaharan ledet VikingLotto-trekningen der en mann fra Akershus vant 115 millioner kroner onsdag kveld. Foto: Norsk-Tipping.no

– Dette er en helt utrolig god følelse, den kan ikke beskrives, men jeg får en umiddelbar trang til å hoppe rundt i rommet, uttrykte han videre.

I tillegg til den heldige nordmannen, var det også en danske som hadde seks rette. De deler førstepremien og den internasjonale lykketallspremien på 15,9 millioner hver, mens nordmannen i tillegg innkasserte 100 millioner kroner ekstra.

Lykketallet som utløste den høye premien var tallet 6 - og det befant seg altså i Akershus-mannens vinnerrekke.

Det var Yngvild Nygaard, redaktøransvarlig for TV-trekning i Norsk Tipping som fikk overekke den gode nyheten.

– Han tok heldigvis telefonen selv om det var sent på kvelden og fra et skjult nummer. Det ble ganske stille da jeg sa summen på 115,9 millioner kroner, forteller Nygaard til TV 2.

Og det er ikke hver dag man kan fortelle om slike beløp.

– Det er utrolig morsomt å få gi en sånn beskjed til noen. Det er en artig jobb!

Nest største premie

Vinnerrekken, og tallene Akershus-mannen for alltid kommer til å huske, er: 3 – 6 – 7 – 13 – 34 – 35. Mannen vil få tilbud om både juridisk og økonomisk veiledning.

Bare én gang tidligere har Norsk Tipping utbetalt en større premie. Det var i mai i år, da en mann fra Troms vant svimlende 216 millioner kroner, også det i Viking Lotto.

På tredjeplass kommer en premie på 102 millioner kroner, som gikk til en mann fra Skien etter full klaff i Eurojackpot. Også det skjedde i mai i år.

Neste store premiepott kommer allerede fredag der ca. 80 millioner kroner kan vinnes i Eurojackpot.

Spill Eurojackpot her!