Sent mål reddet Dortmund-avansementet

Arsenal og forrige sesongs finalist Borussia Dortmund er videre i Mesterligaen. Tolv poeng var ikke nok for Napoli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Napoli - Arsenal 2-0

Marseille - Dortmund 1-2

Et lag som Zenit St. Petersburg tok seg videre i Mesterligaen med kun seks poeng mens Napoli må ta til takke med Europaligaen etter å ha sanket tolv.

Det har aldri tidligere skjedd i Mesterligaen slik turneringen ser ut i dag.

Det fikk Gonzalo Higuain til å gråte åpenlyst ute på banen i sekundene etter 2-0-seieren over Arsenal. Det holdt ikke til å sikre en plass i sluttspillet da Borussia Dortmund til slutt fikk uttelling mot sjanseløse Marseille.

Sen scoring
Tyskerne så ut til å bli snytt for straffe like før slutt, men i neste angrep og med kun tre minutter igjen å spille satte Kevin Grosskreutz inn målet som sendte forrige sesongs finalist videre sammen med Arsenal.

Alle de tre lagene endte på tolv poeng, men Dortmund, som var på vei til Europaligaen med kun få minutter igjen, tok gruppeseieren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

GRÅT: Gonzalo Higuain måtte trøstes etter å ha røket ut av Mesterligaen.GRÅT: Gonzalo Higuain måtte trøstes etter å ha røket ut av Mesterligaen.

Napoli var det beste laget i Italia og så ut til å bli drevet frem av et entusiastisk hjemmepublikum og meldingen om at Dortmund slet mot Marseilles ti mann i Frankrike.

Rafael Benitez' gutter misset flere store sjanser før Gonzalo Higuain fikk ballen utenfor 16-meteren 17 minutter før slutt. Han vendte vekk svære Per Mertesacker og banket ballen i hjørnet.

Rødt kort
Da tok det fullstendig av på Stadio San Paolo, og kun minutter senere ble Mikel Arteta sendt i dusjen med sitt andre gule kort. Det så ut til at kun en Dortmund-scoring kunne nekte Napoli avansement fra det mange har omtalt som «dødens gruppe», og tre minutter før slutt avgjorde tyskerne.

Da hjalp det lite at José Maria Callejon vippet ballen over Wojciech Szczesny på overtid og økte ledelsen for Napoli. Ytterligere ett mål ville sendt Napoli videre og Arsenal ut, men tiden var ute. Italienerne endte som nummer tre og må spille i Europaligaen etter nyttår.

Skadeplagede Dortmund og Robert Lewandowski brukte kun fire minutter på å ta ledelsen mot poengløse Marseille, men Souleymane Diawara svarte raskt for hjemmelaget. Dimitri Payet ble utvist allerede før pause for de hvite og blå, men likevel brukte Dortmund 87 minutter på å sette inn den avgjørende scoringen til tross for en rekke enorme sjanser.

Artikkelen oppdateres!