Stig Frode lærte Triana å slåss

Da Triana Iglesias skulle lære å slåss til rollen som kampsportekspert i «Kill Buljo 2», måtte medskuespiller Stig Frode Henriksen steppe inn som lærer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne julen er Jompa tilbake på filmlerretet, seks år siden vi først ble kjent med den gulkledde samen.

I 2007 så over 87.000 nordmenn «Kill Buljo – The Movie» på norske kinoer. Filmen var basert på en kortfilm laget av en kompisgjeng fra Alta. Etter at kortfilmen tok av på nettet og fikk over 300.000 nedlastninger, bestemte kompisgjengen seg for å lage en helaftens spillefilm.

Nå er kompisgjengen tilbake, og det med større budsjett og flere profilerte skuespillere med på laget. I «Kill Buljo 2» spiller fortsatt Stig Frode Henriksen hovedrollen, og han har fått med seg store navn som Ingrid Bolsø Berdal, Triana Iglesias og Bjørn Sundquist.

Jompa tar hevn

Denne gangen reiser Jompa til Thailand for å ta hevn på dem som drepte reinsdyrflokken hans. Hovedrolleinnhaver og manusforfatter Stig Frode Henriksen (38) synes det er gøy å være tilbake i rollen som Jompa.

– Jeg var litt redd for at jeg ikke skulle få andre roller, dersom vi spilte inn «Kill Buljo 2» rett etter «Kill Buljo 1». Men nå som jeg har gjort litt andre ting i mellomtiden, var det morsomt å gå tilbake til Jompa, sier Stig Frode til tv2.no. 

Siden sist Jompa var på kinolerretet i 2007 har Stig Frode spilt i filmer som «Død Snø», «Hjelp, vi er i filmbransjen» og «Tomme Tønner», samt TV-serien «Hellfjord».

OPPFØLGER: Triana Iglesias spiller kampsporteksperten Frøydis i «Kill Buljo 2». Stig Frode Henriksen returnerer i rollen som Jompa. Foto: Tappeluft Picture
OPPFØLGER: Triana Iglesias spiller kampsporteksperten Frøydis i «Kill Buljo 2». Stig Frode Henriksen returnerer i rollen som Jompa. Foto: Tappeluft Picture

Kampsportekspert

Modell og programleder Triana Iglesias (31) spiller kampsporteksperten Frøydis i «Kill Buljo 2».

– Hun er en ganske tøff dame, som ikke er redd for å slåss. Det var veldig gøy å kunne spille litt tøffere enn det jeg egentlig er, sier Triana til tv2.no.

Triana har aldri drevet med kampsport tidligere, men tok utfordingen på strak arm.

– Det var hardt og varmt under treningen, men også utrolig gøy. Den største utfordringen var det å slå. Det er noe som skjer med deg når du hører lyden av at du treffer noen, og det er litt ubehagelig. Men samtidig så måtte jeg ikke slå så mange ganger før det på en måte var greit, sier Triana. 

Stig Frode har trent både thaiboksing og kickboksing tidligere, og under innspillingen måtte han bidra som kampsportinstruktør.

TØFF ROLLE: Triana får vist sin farlige side i rollen som kampsporteksperten Frøydis. Foto: Tappeluft Pictures
TØFF ROLLE: Triana får vist sin farlige side i rollen som kampsporteksperten Frøydis. Foto: Tappeluft Pictures

– Jeg lærte masse av Stig Frode. Det er han som har lært meg å slå. Så nå bør man ikke kødde med meg, spøker Triana.

Spilt inn i Thailand

«Kill Buljo 2» ble spilt inn i Thailand og i Finnmark, og det utvidede budsjettet ble satt pris på av skuespillerne.

– Denne gangen hadde vi ikke pølse og brød til lunch hver dag. Selv om vi ikke hadde så stort budsjett, så hadde vi råd til litt bedre mat. Det er jo generelt bedre mat i Thailand, sier Stig Frode. 

– Jeg er veldig glad for at innspillingen var i Thailand, og ikke i Finnmark. Det er to ting som får meg i dårlig humør: når jeg fryser og når jeg er sulten. Så jeg tror det var bra for alle at det var bedre mat og varmere temperatur i år, sier Triana.

Det tredje manuset er klart

Triana ble også tilbudt en rolle i den første «Kill Buljo»-filmen, men da måtte hun takke nei på grunn av en annen jobb. 

– Nå er jeg veldig glad for at jeg ikke var med i den første filmen, siden den rollen jeg skulle ha døde. Da hadde jeg ikke fått vært med i toern. Jeg er kjempetakknemlig for at de hadde lyst til å ha meg med nå også, sier Triana.

Stig Frode kan avsløre at manuset til en tredje film i «Kill Buljo»-serien er allerede skrevet ferdig, og at Trianas rolle er med der også.

– Hvis 250.000 ser «Kill Buljo 2» på kino, så skal vi lage en treer. Manuset er klart, og alt vi mangler er finansieringen.

Skuespillerne er spente på hvordan publikum vil ta i mot oppfølgeren.  

– For meg er ikke kritikken så viktig. Der er mer interessant hva publikum synes, sier Triana. 

– Det aller viktigste er at publikum ler. Når du har laget en komedie, så skjønner man at den ikke fungerer dersom folk ikke ler. Da har du gjort noe feil, legger Stig Frode til.

«Kill Buljo 2» har premiere på norske kinoer 20. desember. 

VIL LAGE MER «KILL BULJO»: Stig Frode og Triana håper at «Kill Buljo 2» får nok besøkende på kino, slik at de kan lage en tredje film om Jompa og hans verden. Foto: Marit Grøtte
VIL LAGE MER «KILL BULJO»: Stig Frode og Triana håper at «Kill Buljo 2» får nok besøkende på kino, slik at de kan lage en tredje film om Jompa og hans verden. Foto: Marit Grøtte