MAT FRA HAVET: Østers og tre typer fisk er noe av det toppkokkene i «Kokkenes kamp» må bryne seg på denne uka.
MAT FRA HAVET: Østers og tre typer fisk er noe av det toppkokkene i «Kokkenes kamp» må bryne seg på denne uka.

Slik lager du maten fra «Kokkenes kamp»

Se hvordan du tilbereder østers, ulike typer fisk og få en deilig oppskrift på beurre rouge – eksklusivt på tv2.no! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I denne ukas «Kokkenes kamp» er det mat fra havet som gjelder for de gjenværende kokkene.

I videoene nedenfor viser kokk Sebastian Myhre (30) deg hvordan du gjennomfører alle kveldens oppgaver – steg for steg. Du får også hans oppskrift på smør- og rødvinssausen beurre rouge. 

Bon appétit!

 Se hvordan du åpner og lager saus til østers her: 

 Se hvordan du fileterer torsk: 

 Se hvordan du fileterer uer: 

 Se hvordan du fileterer kveite:

 Beurre Rouge 

Til 4 personer.

Ingredienser: 

3 dl rødvin 

1 dl rødvinseddik 

1 stor sjalottløk 

300 g usaltet smør (romtemperert) 

Salt, og evt pepper 

Evt. sitron 

Slik går du fram: 

Hakk sjalottløken, og fres den i en kjele i litt nøytral olje. 

Når løken en gylden (ikke brun), tilsettes eddiken først. Etter ca. 1 minutt tilsettes rødvinen, og den skal nå redusere til ca. 2-3 ss væske igjen. 

Ta kjelen til side, og pisk inn litt og litt av smøret. Viktig at det ikke koker når denne prosessen er påstartet. Da vil den nemlig skille seg. 

Smak deg fram når det nærmer seg slutten av smøret, og se om du ønsker å tilsette alt fettet. Mindre smør gir mer syre. 

Tips: Veldig godt å tilsette litt aromater i kjelen når rødvinen reduseres. Dette kan f.eks være laubær, timian, litt stjerneanis, estragon eller lignende. 

Se hvordan du lager beurre rouge:

Se alle episodene av «Matskolen» her!