Her er russernes siste grep for å slå Northug og Norge

Alexander Legkov poserer stolt foran det som er Russlands svar på den mye omtalte norske smøretraileren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye doningen ble nylig presentert på det russiske skiforbundets hjemmeside og skal tas i bruk allerede denne helgen når verdenscupsirkuset besøker Davos.

Bussen, som omtales som «unik» av russerne selv foran OL på hjemmebane, er spesialprodusert av svenske Scania. Den er designet i det russiske flaggets farger og skal være utstyrt med topp moderne smøreutstyr og all komfort du kan tenke deg.

 

– Denne traileren er en gave for oss. Våre eksperter kommer til å bruke mindre tid på analyse og annet arbeid. I tillegg kan vi nå transportere alt utstyret vårt i én trailer, sier den russiske skipresidenten Jelena Välbe til nettsiden i-mash.ru.

Størst
I april i år presenterte Norge sin smøretrailer. Seks millioner kroner kostet det å bygge 110 kvadratmeter over to plan med balkong, eget rom for pålegging av pulver på skiene, kjøkken og «relax»-avdeling for smørere og løpere.

Bussen var da selvsagt den største i skisirkuset.

– Noen vil mene at det er «overkill» med denne størrelsen, men vårt mål er å gi våre smørere bedre arbeidsforhold, slik at de jobber for det norske laget lenger og at de gjør en enda bedre jobb, sa smøresjef Knut Nystad til TV 2 i vår.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NORGES VERSJON: Slik ser den norske smøretraileren ut.NORGES VERSJON: Slik ser den norske smøretraileren ut.

Den norske smøredoningen ser ut som en vanlig trailer inntil den er parkert, men ved hjelp av noen tastetrykk er doningen plutselig dobbelt så bred, dobbelt så høy og litt lengre.

Topp moderne
Russernes siste grep for å slå Petter Northug og nordmennene på hjemmebane i Sotsji står neppe langt tilbake for smøretraileren som ble vist frem på norsk jord i april.

Ifølge russisk media er traileren 13,6 meter lang. Den er installert med sju bord for preparering av ski der 14 personer kan arbeide samtidig og inneholder alt tenkelig topp moderne utstyr og fasiliteter.