Her får hun en splitter ny bil

Slik brukte Farmenvinnerne milliongevinsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Leif Birger Mækinen vant Farmen i 2010 var det ikke bare han som kunne felle noen gledestårer. Det kunne også stedatteren Silje som var deltaker i samme sesong. Under Gullruten i Bergen overrasket han henne med ny bil. Se video over. 

– Vi samarbeidet under hele Farmen-oppholdet, derfor følte jeg at hun hadde fortjent det.

Tre år senere forteller Leif Birger at han fortsatt nyter godt av premien. 

– Ja, jeg vant jo en hytte også. Den står nå i Storekorsnes i vakre Altafjorden, forteller Leif Birger fornøyd til tv2.no.

FØRSTEMANN: Gaute Grøtta Grav var den første som vant Farmen på TV 2. Foto: Scanpix
FØRSTEMANN: Gaute Grøtta Grav var den første som vant Farmen på TV 2. Foto: Scanpix

Gaute Grøtta Grav

Gaute Grøtta Grav var den første som vant Farmen i 2001. Oppholdet på Rime gård sikret Grav et splitter nytt hus og en bil til en verdi av 1,3 millioner kroner. Huset solgte Gaute i 2009 med god fortjeneste. 

Bjørn Tore Bekkeli var på konkursens rand da han meldte seg på Farmen - og vant! Foto: Scanpix.
Bjørn Tore Bekkeli var på konkursens rand da han meldte seg på Farmen - og vant! Foto: Scanpix.

Bjørn Tore Bekkeli

1, 2 millioner seere så Bjørn Tore Bekkeli (41) vinne finalen i Farmen i 2003. Bekkeli var i store økonomiske vanskeligheter på grunn av en konkurs da han meldte seg på Farmen og fortalte etter finalen at han skulle bruke premien til å nedbetale gjeld. 

Til tross for gevinsten verdt 1,3 millioner kroner opplevde Bekkeli året etter  å bli slått konkurs etter et skattekrav pålydende 70.000 kroner.

TV2.no har ikke lykkes i å få en kommentar fra Bjørn Tore Bekkeli om hvor mye verdier av Farmengevinsten som er igjen.

Snorre Rotbæk

Snorre Rotbæk kunne smelle champagnekorken da han ble utropt som vinner av Farmen i 2004. Rotbæk vant både hytte og bil som han solgte til sine foreldre for én million kroner.

– Jeg har ikke sløst bort pengene men jeg har jobbet lite og reist mye forteller Snorre til tv2.no. 

Rotbæk som også er en ivrig pokerspiller innrømmer at det kostet å være «kar», spesielt da han besøkte Las Vegas. 

– Hvis du bor i Las Vegas en måned og bruker mye penger på å spille poker og bo på hotell, vel...ja det er jo en «once in a lifetime experience. 

Da Snorre noen år senere åpnet helsestudioet Crossfit i Bergen var det ikke mye igjen av førstepremieren og Snorre måtte ta opp et vanlig banklån. Men han klager ikke. 

– Jeg har levd litt av å være en blanding av «Poker-Snorre» og «Farmen»-Snorre i ganske mange år. Etter at jeg begynte å bli glemt bestemte jeg og en kompis oss for å starte en pokerklubb.

Og det var veldig fint bortsett fra at det ikke var helt lov og siden jeg allerede var litt kjent når vi ble tatt, og det ble vi et par ganger, så stod det: «TV 2-kjendis tatt for å drive illegal casino-virksomhet» med ett bilde av meg. Det var muttern aldri særlig glad for, forteller Snorre som ikke lenger driver ulovlig pokerklubb. 

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Mikkel Isak Eira

I 2007 vant Mikkel Isak Eira en hytte til en verdi av 700.000 kroner og en bil verdt 360.000 kroner. I 2009 ble hytta bygget og Mikkel slang en ekstra million av egne penger på bordet for å bygge en skikkelig luksushytte som inneholdt tre flislagte bad, badstue, stort kjøkken, to stuer og spisestue med plass til 16 middagsgjester og like mange senger.

Silje Hvarnes

Silje Hvarnes kan prise seg lykkelig for at hun meldte seg på Farmen i 2008. Da alle konkurrentene var slått ut stod hun igjen som vinner av Farmen og fikk også en hytte og en ny bil i premie. Dessuten møtte hun også sin store kjærlighet på gården. Silje og programleder Gaute Grøtta Grav ble senere et par og giftet seg i 2011 i Larvik. 

HELDIG I SPILL OG KJÆRLIGHET: Gaute Grøtta Grav og kjæresten Silje Hvarnes på premierefesten for James Bond filmen
HELDIG I SPILL OG KJÆRLIGHET: Gaute Grøtta Grav og kjæresten Silje Hvarnes på premierefesten for James Bond filmen "Quantum of Solace" i den britiske ambassaden i Oslo i 2008. Foto: Knut Falch / SCANPIX

Tommy Rodahl

Tommy Rodahl hadde et godt år i 2011 da han vant både hytte og bil. 

– Det var som en orgasme etter ti år med «tørrjokking». Det var nesten ikke til å beskrive, forteller Rodahl og ler. 

Tommy Rodahl hadde ingen fast jobb eller stabil økonomi da han vant Farmen. Da hjalp det at kommunen gav ham en gratis tomt slik at han kunne fått oppført hytta som nå benyttes som helårsbolig. Byggekostnadene finansierte Rodahl ved å selge bilen han også vant. 

– Vi har det så fint som vi aldri har hatt det før. Det hender når jeg kommer kjørende og ser huset utenfra tenker at dette var resultatet av ti ukers knallhard jobbing, forteller Rodahl til tv2.no

Ingvild Skare Thygesen 

I fjor vant Ingvild Skare Thygesen Farmen og både hytte og bil.

– Det at jeg vant har ikke forandret livet mitt veldig mye bortsett fra at jeg skal bygge hytte og bli litt voksen, forteller Ingvild og ler.

Ingvild Skare Thygesen
Ingvild Skare Thygesen

Thygesen fortalte nylig i et intervju med God kveld norge på TV 2 at hun fått tegningene til hytta hun vant men at hun ennå ikke har rukket å bygge den. 

Ingvild var bare 19 år da hun vant og er dermed tidenes yngste Farmenvinner. En rekord som heller ikke vil bli slått i kveld når Jarle (25), Morten (44) og Magnus (24) skal kjempe om den gjeve tittelen.