Her gir Mourinho genseren sin til en rumensk tolk

Fikk dårlig samvittighet for å ha gitt så lange svar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea forbereder seg til møtet med Steaua Bucuresti i Mesterligaen tirsdag kveld. London-laget er allerede kvalifisert, men må vinne for å sikre seg førsteplassen i gruppe E.

José Mourinhos lag har vært i det gavmilde hjørnet defensivt i de to siste ligakampene. På pressekonferansen før kveldens kamp var det han som viste gavmildhet.

Fikk dårlig samvittighet
Det var nemlig en rumensk tolk på plass for å oversette det Mourinho sa, og portugiseren, som selv fungerte som tolk for Sir Bobby Robson i Barcelona, ga noen voldomt lange svar, noe som ga den rumenske tolken fryktelig mye å gjøre.

 

Da fikk Chelsea-manageren dårlig samvittighet, og mens rumeneren oversatte, dro Mourinho av seg genseren, signerte den med sitt eget navn og «Stor klem!» og ga den til tolken, før han ba om unnskyldning for at han hadde snakket så mye.

Drepe motstanderen
Noe av det den karismatiske manageren snakket om var den dårlige trenden laget hans har vist den siste tiden. Seks mål på de to siste er ikke noe han er fornøyd med.

– Vi må drepe motstanderen. Vi må score mål, og vi må slippe inn færre. Akkurat nå er det slik at hvis vi hadde trent defensive cornere med dukker, så kommer én av dem til å score på grunn av alle returene motstanderne våre har fått i det siste, sier han og utelukker europeisk suksess denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KARISMATISK: Mourinho viste sin humoristiske side da han avsluttet pressekonferansen med å gi bort genseren sin.KARISMATISK: Mourinho viste sin humoristiske side da han avsluttet pressekonferansen med å gi bort genseren sin. Foto: Sang Tan/Ap

– Sjansene våre denne sesongen, som er min første sesong, kan ikke sammenlignes med andre lags sjanser til å vinne. Jeg pleier å si at de som når kvartfinalen, alltid har en sjanse til å vinne, men jeg regner ikke oss som favoritter, legger han til.

Sett bort fra kveldens motstander, Steaua, kan alle lagene i gruppe E ta førsteplassen. Hvis Chelsea vinner, er de sikret den, men skulle de tape kan både Schalke og Basel ta førsteplassen avhengig av hvem som vinner den kampen.

Status i de andre gruppene

Gruppe F
Arsenal gjester Napoli, og vil ta førsteplassen med seier eller uavgjort. Napoli på sin side vil være sikret avansement med seier så lenge Borussia Dortmund taper mot Marseille. Det betyr også vil gå videre hvis Dortmund taper.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TØFT: Arsenal får det tøft mot Napoli.TØFT: Arsenal får det tøft mot Napoli. Foto: EDDIE KEOGH/Reuters

Dortmund, på sin side, slår Napoli innbyrdes, så hvis de vinner, vil de være videre. Dortmund har kun råd til å tape hvis Napoli taper.

Gruppe G
I gruppe G har Atlético Madrid allerede sikret seg førsteplassen.

De to lagene som kjemper om andreplassen er Zenit St. Petersbourg og Porto. Sistnevnte kan kun gå videre hvis de vinner og Zenit taper.

Gruppe H
Barcelona er sikret avansement fra denne gruppen, men må klare minst uavgjort mot Celtic, ellers kan Milan passere dem med seier mot Ajax.

Ender det uavgjort mellom Milan og Ajax, vil også det italienske laget være klare for sluttspillet.

Celtic kan ikke bli bedre enn nummer fire i gruppen.