Tiril Sjåstad Christiansen har skadet kneet og OL-deltagelsen er i fare.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Tiril Sjåstad Christiansen har skadet kneet og OL-deltagelsen er i fare. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

OL i fare for Sjåstad Christiansen: - Jeg lå og hylte og skrek

Men så lenge sjansen er over null prosent har hun fremdeles håp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olympiatoppen/Bergen (TV 2) Tiril Sjåstad Christiansen røk korsbandet tvers over på trening i Aspen i helgen, og det var fryktet at hun kom til å miste OL.

– Jeg var i USA på trening, og jeg skulle trene på noen nye triks. Alt gikk etter planen helt til jeg landet feil og fikk en vridning i landingen, sier hun på en pressekonferanse onsdag.

– Det var mange som trodde det ikke var så ille med korsbåndet med en gang fordi mange ikke kjenner det med en gang, men jeg lå og hylte og skrek, forteller Christiansen og legger til at det eneste hun tenkte på da skaden skjedde var det «forbaskade OL».

– Jeg hadde gjort det trikset et par ganger før, og jeg har bare hatt fremgang den siste tiden, så jeg synes ikke det var uforsiktig.

Ti prosent sjanse
18-åringen dro tilbake til Norge for å undersøkes av Olympiatoppen, og det viser seg at det er en «bitteliten sjanse» for at hun rekker OL.

– Det er ti prosent sjanse for at hun rekker OL, sier professor Lars Engebretsen, spesialist på kneskader.

Christiansen mener selv hun ikke trenger å stå særlig mye på ski før OL så lenge hun blir klar.

– Så lenge sjansen er over null, er det nok håp for meg om at OL ikke har gått i vasken ennå, sier hun.

Ingen operasjon
Engebretsen forteller at de nå skal starte med rehabilitering før de skal gjøre ytterligere undersøkelser. I første omgang skal hun ikke opereres.

– Håpet er at vi kan trene henne opp, men hun må være en forsiktig optimist. Det er litt mer enn bare korsbåndet, som gjør det komplisert.

Christiansen er også skadet i menisken, og det er det som gjør at han ikke er like optimistisk som dersom det bare var korsbåndet.

– Med en gang vi begynner å trene, så blir det lettere å se hvor sannsynlig OL faktisk er. Man må ta hver dag som det kommer, sier Christiansen.

Hjem til Geilo
18-åringen forteller at hun ikke har så vondt og hun nå skal hjem til Geilo og slappe av.

– Jeg skal slappe av med familien, være litt med venner og tenke på andre ting, så det blir deilig, sier hun.

Christiansen er ett av Norges aller største gullhåp i OL. Den norske jenta tok X-games-gull i slopestyle forrige sesong, og har også startet denne sesongen veldig bra med flere seiere i verdenscupen.