SLITEN: Camilla Herrem er én av de som merker det harde treningsregimet til Thorir Hergeirsson på kroppen.. Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/NTB scanpix @
SLITEN: Camilla Herrem er én av de som merker det harde treningsregimet til Thorir Hergeirsson på kroppen.. Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX/NTB scanpix @

Trener tungt for VM-suksess: - Kjenner at jeg er sliten i lårene

Håndballjentene var stinne av trening da de kom på banen mot Paraguay.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zrenjanin (TV 2): Før kampene mot Argentina og Paraguay ble det funnet frem skjema til scoringsrekorder for de norske håndballjentene.

Men i stedet for norsk målfest, ble folk vitne til at håndballilleputtene klarte å holde følge med de regjerende verdensmesterne overraskende lenge.

Det sprutet aldri av de norske spillerne. Og i stedet for scoringsfest, så ble det greie gjennomkjøringer.

Knallhard styrkeøkt
Det de fleste ikke vet er at Norge kom på banen mot Paraguay etter å ha gjennomført en knallhard styrkeøkt på formiddagen.

– Vi har trent en god styrkeøkt. Det er fordi vi vet det kan lønne seg til tøffere kamper enn denne her. Det er nå tidlig i turneringen at vi kan ta oss råd til å trene. Noe som kan gi oss gevinst i et langt mesterskap, forteller kaptein Karoline Dyhre Breivang, som fikk sitte på benken i samtlige 60 minutter mot Paraguay.

For det har vært en suksessfaktor for Norge de siste årene å trene hardt til et godt stykke ut i mesterskapet. På den måten bygger de seg opp til det hele drar seg til mot slutten.

Se kalas-seieren som fikk landslagstreneren til å kjefte her (artikkelen fortsetter):

– Det skal i hvert fall ikke hindre oss
Det har vært sagt mange ganger at de norske håndballjentene alltid spiller seg opp utover i et mesterskap. Og mye av grunnen til det har vært at de rett og slett har vært stinne av trening i starten.

– Vi har lagt det opp sånn. Vi har trent relativt jevnt helt frem til i dag. Det tror jeg skal gagne oss. Det er i hvert fall ikke det som skal hindre oss i å realisere drømmen. Det er viktig å pleie kroppen godt. Og det var riktig tidspunkt å ta den siste store styrkeøkten, forklarer landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Det forklarer litt hvorfor det tok litt tid for Norge å komme i gang mot både Argentina og Paraguay. For i tillegg til tirsdagens tunge styrkeøkt, så har de hatt to økter daglig siden de kom til Serbia.

– Vi har hatt tre intervalløkter mens vi har vært her. Og så har vi faste morgenøkter. Det varierer hvor tung de er. Men i dag hadde vi felles tung styrke, med hovedvekt på beina. Det kjenner du når du skal spille kamp etterpå, sier Linn Jørum Sulland.

Sliten Herrem
Noe Camilla Herrem kan bekrefte.

– Jeg kjenner at jeg er sliten i lårene, innrømmer lynvingen.

Norge har brukt denne suksessformelen i flere år. Tidligere har de vært alene om å gjøre det. Men Sulland er ikke så sikker på om ikke noen har tatt lærdom av hvorfor Norge alltid blir bedre og bedre jo lenger mesterskapet varer.

– Jeg vet ikke så mye om de andre medaljekandidatene. Det kan være de har lært litt av oss etter å ha sett oss på treningsstudio, smiler hun.

Dersom en ser langsiktig på det og tenker frem mot kvartfinale, semifinale og finale. Så var formiddagens styrkeøkt mye viktigere enn gjennomkjøringen håndballjentene fikk mot Paraguay.

– Selvfølgelig. Vi må tenke fremover. Det er viktig å ha mest mulig energi og krutt i beina når det viktige kommer, sier Herrem.