Mette-Marit trosser sykmeldingen

Stiller opp på konferanse om helse og utdanning i utviklingsland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kronprinsesse Mette-Marit er sykemeldt fram til 16. desember etter nakkeoperasjonen i november. Hun har sagt fra seg en rekke oppdrag i denne perioden, senest Nobelsermonien i Oslo rådhus tirsdag.

Stiller opp for god sak

Men i dag gjør hun et unntak, og stiller opp på Norads årlige konferanse.

Sammen med blant annet utenriksminister Børge Brende er Mette-Marit blant innlederne når norsk bistand til helse og utdanning tas opp på årets Norad-konferanse.

Norads kommunikasjonsdirektør Eva Bratholm bekrefter overfor TV 2 at kronprinsessen kommer som planlagt.

– Vi er naturligvis veldig glade for at hun kommer til den viktige Norad-konferansen. Den handler om helse og utdanning i utviklingsland, og dette er temaer som står hennes hjerte nær.

Mette-Marit har tidligere vært hospitant i Norad, og hun har vært på flere utenlandsoppdrag gjennom direktoratet. Hun har også stilt opp i «NM i Bistand» for Norad. Kronprinsessen er spesielt engasjert i kampen mot Aids. Hun har vært spesialutsending for FNs aidsprogram UNAIDS siden 2006.

ZULUPRINSESSE: Mette-Marit under besøk i Malawi med Norad i 2005.
ZULUPRINSESSE: Mette-Marit under besøk i Malawi med Norad i 2005.

Mens kronprinsparet bodde i London i 2002-2003 studerte Mette-Marit bistand- og utviklingsspørsmål ved School of Oriental and African Studies (SOAS).

Gledelige nyheter

TV 2s kongeekspert, Kjell Arne Totland er glad for at kronprinsessen stiller opp.

– Det er hyggelig å se at kronprinsessen føler seg såpass bra igjen etter operasjonen at hun nå kan påta seg enkelte oppdrag igjen, til tross for at hun fortsatt er sykmeldt. Kjenner jeg henne rett, brenner hun etter å komme i gang igjen, og dagens konferanse er jo helt i hennes ånd.