Thorir klaget over juniorhåndball mot Paraguay

Norge rotet nok en gang i starten, men tok nok en storseier i VM i Serbia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Paraguay 34-13

Zrenjanin/Bergen (TV 2): Det ble snakket om scoringsrekord og kalasseier på forhånd, men de norske håndballjentene leverte nok en rufsete kamp. Paraguay var lenge med på notene mot et norsk lag som ikke gjorde helt som sjefen ville.

– Det blir for mye juniorhåndball. Dette er seniormesterskap. Gå inn og ta styringen på det, sa Thorir Hergeirsson i den siste timeouten.

Se høydepunkter fra kampen øverst på siden!

– Ikke i nærheten av gull
Klasseforskjellen ble etter hvert stor mellom lagene. Norge vant til slutt 34-13, men det uten å imponere.

– Det var den lengste håndballkampen jeg har vært med på. Det føltes i hvert fall sånn. Vi hadde ballen bare i kanskje 20 prosent av tiden. Samtidig så er vi ikke på hugget nok i førsteomgang og bør ta ballen mer. Vi ble mer opptatt av å stoppe dem. Sånn sett kunne vi nok vært lurere, men det kommer seg, sier Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

– Fikk du noen svar?

– Bronse i dag. Vi var ikke i nærheten av gull i kveld. Vi må jobbe hardt!

Nora Mørk var med i startoppstillingen til et norsk lag som var tydelig ukomfortable med Paraguays langsomme angrepsspill.

– Det ble grei skuring til slutt, men det var kjedelig å ikke låne ballen i det hele tatt. Det er godt gjort at vi scoret 34 mål, fordi jeg følte vi ikke hadde ballen og stod i forsvar hele tiden. Det ble vanskelig å konsentrere seg etter hvert. Det føltes som om denne kampen varte i to timer, liksom, sier Mørk til TV 2.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

Les også: Ida Alstad scoret fra midtbanen
Les også: Argentinske amatører rystet norske stjerner

Svak start
Thorir Hergeirsson hadde overlatt taktikken til spillerne før kampen, og et ungt lag ble sendt på banen. Veronica Kristiansen dunket inn kampens første scoring, men så skjedde det samme som i mandagens kamp mot Argentina.

Norge slurvert bakover på banen og Paraguay fikk lov til å henge med i kampen.

– Vi er altfor tamme i duellspillet. Vi står der inne og venter på dem, sa ekspertkommentator Bent Svele da Alexia Caceres satte inn 2-2.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FRISK START: Sabrina Fiore kunne juble over en strålende start i kampen mot Norge. FRISK START: Sabrina Fiore kunne juble over en strålende start i kampen mot Norge. Foto: Aas, Erlend

– Pinlig
Ting ble ikke bedre. Kontringsballene satte ikke som de skulle, og Kristiansen smalt ballen i tverrliggeren.

– 7-5 til Norge etter 18 minutter. En skal ha respekt for Paraguay, men det er rett og slett pinlig, sa Svele.

Etter 18 minutter pådro Isabel Blanco seg sin tredje tominutters utvisning. Dermed fikk hun rødt kort og måtte se resten av kampen for tribunen. Med Heidi Løke ute med skade måtte dermed Mari Molid ta over ansvaret på streken.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Isabel Blanco fikk tre utvisninger og rødt kort i løpet av 18 minutter mot Paraguay.Isabel Blanco fikk tre utvisninger og rødt kort i løpet av 18 minutter mot Paraguay. Foto: TV 2

Giret om mot slutten
Høyrehendte Caceres fortsatte å spille bra på Argentinas høyrekant. Hun scoret fire ganger i den første omgangen.

– Det er helt hårreisende, sa kommentator Harald Bredeli etter en Caceres-scoring.

De norske jentene fikk skrudd opp tempoet litt inn mot pause. Etter de 30 første minuttene hadde Norge klart å komme seg opp i en 17-8-ledelse etter en omgang der prestasjonene svingte enormt.

Les også: Danske eks-kjærester deler rom under håndball-VM

Stoppet Paraguay
Etter hvilen slo Norge om takten. Selv om angrepsspillet ikke gikk helt på skinner, klarte i alle fall håndballjentene å stoppe Paraguay.

Norge satte flere baller i nettet, mens Paraguays første i andre omgang kom etter drøyt ti minutter. Da hadde søramerikanerne gått drøyt 15 minutter uten scoring.

Endelig begynte kontringsspillet å sitte for de norske jentene. Camilla Herrem var som vanlig kvikk til beins og satte inn 25-9 med sin fjerde scoring midtveis i omgangen.

Paraguay brukte lang tid i angrep og klarte heller ikke å putte balle så ofte i nettet.

– Dette er siruphåndball. Har medfølelse med jentene nå selv om dette er elendig. Dommerne hjelper ikke akkurat til med å få opp tempoet, skrev TV 2-ekspert Randi Gustad på Twitter.

Linn Jørum Sulland var, i likehet med Herrem, frisk mot slutten av kampen. Duoen scoret fire mål hver og ble kampens toppscorere sammen med Tonje Nøstvold, Stine Bredal Oftedal og Alexia Caceres.

Seieren ble komfortabel. Kampen endte 34-13.