Han får videre ansvaret for alt programinnhold til alle plattformer med unntak av ansvarsområdene til nyhetsredaktør og sportssjef.

 

TV 2 har besluttet å styrke ledelsesteamet for tv og programproduksjonen, og Kvernstrøm vil lede en sammensluttet enhet av dagens kanal- og programavdelinger. Begrunnelsen er at konkurransen om seere og brukere skjerpes i stort tempo, og det er nødvendig med større kapasitet og flere nye ideer i utviklingen av så vel tv-tilbudet om underholdningsproduksjonen for alle plattformer.

 

Kanaldirektør Nils Ketil Andresen inngår i teamet som vil bli komplettert i tiden som kommer.

 

TV 2 skal også i framtiden være det ledende kommersielle mediehuset for levende bilder. Andre ledelsesendringer som gjøres denne vinteren, i nyheter/aktualitet, multi-media og teknisk skal sikre og styrke denne posisjonen.

 

Nyhetsredaktør og sportssjef rapporterer som tidligere til sjefredaktør.

 

- Vi hadde èn mann øverst på vår liste da vi bestemte oss for å endre organisasjonen, og jeg er veldig glad for at vi har sikret oss drømmekandidaten. Trond har gjennom et svært langt liv i norsk TV-bransje vist at han er den aller beste. Det han har gjort med Monster og Nice fra den spede begynnelse og fram til i dag sier det aller meste. Nå gleder vi oss til å få Trond Kvernstrøm på laget. Sammen skal vi legge en offensiv plan for TV 2s innhold i årene som kommer, sier TV 2s administrerende direktør Alf Hildrum.

 

Trond Kvernstrøm har en lang merrittliste bak seg i norsk TV-bransje. Han startet sin karriere med TVNorge-programmer som «Casino» og «Klart svar». I 1994 startet han Nordisk Film i Norge og produserte «Mestermøtet», «Millionær» og «HitAwards». I 2002 etablerte han Monster sammen med Olav Øen. Monster har produsert produksjoner som «Idol», «Skal vi Danse», «Senkveld med Thomas og Harald», «Gullruten», «Gullfisken», «Norske Talenter», «Alt for Norge», «Stjernekamp» og «Halvbroren». Han ble tildelt årets fagpris under Gullruten i 2004.

 

- Dette blir gøy og litt trist. Trist å forlate de flotte folkene i Monster og Nice, men jeg gleder meg til å bli kjent med TV 2 fra innsiden. Selv om jeg har jobbet tett med TV 2 over mange år blir det noe helt annet å jobbe der. TV 2 har en sterk merkevare og mange spennende utfordringer foran seg som jeg gleder meg å være med å ta tak i. Det blir gly å se om vi kan møte fremtiden med nye, innovative norsk-utviklede programmer og et TV-tilbud som går hjem hos seerne, sier Trond Kvernstrøm.