Beskyldes for å ha betalt Neymars far 337 mill. i forbindelse med Barca-overgangen

Hvem mottok egentlig overgangssummen for Neymar i sommer? Det krevde et styremedlem i Barcelona nylig svar på av president Sandro Rosell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neymar ble i sommer solgt fra brasilianske Santos til Barcelona. Overgangssummen, som spanske medier hevdet var rundt 337 mill. kroner, er imidlertid ikke blitt bekreftet fra offisielt hold.

Nå skriver den spanske avisen El Mundo at Barcelona-president Sandro Rosell er under press fra eget styret i forbindelse med storkjøpet.

Ifølge avisen så krevde styremedlem Jordi Cases forrige torsdag et svar fra Rosell på hvem som egentlig mottok overgangssummen for Neymar – og hvor mye den braslianske stjernespissen totalt kostet.

LES OGSÅ: Idrettsverden mobber Neymar etter Instagram-bilde

– Ifølge våre beregninger ville den totale overgangssummen på Neymar bli på over 150 millioner euro

Mystisk overgangssum

For hvor mye Barcelona punget ut med til Santos totalt for å sikre seg Neymar skal fremdeles være et mysterium, skriver Marca.

Både Sandro Rosell og visepresident Josep María Bartomeu har skjult seg bak en taushetserklæring mellom Barcelona, Santos, Neymar og stjernens advokater når pressen har bedt om detaljene i overgangssummen.

Marca hevder imidlertid på sin side at den første delen av overgangssummen på 40 millioner euro, eller rundt 337,5 mill. kroner etter dagens kurs, offisielt ble betalt direkte til Neymars far i forbindelse med overgangen.

Barcelona-stjernens far, Neymar da Silva Sr, har jobbet som rådgiver og agent for sønnen gjennom hele oppveksten og frem til i dag.

– Min far har stått ved min side helt siden jeg var en liten gutt. Han tar seg av alt rundt fotballen, både økonomien og min familie, har Neymar tidligere fortalt om seniors rolle til CNN.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

KREVDE SVAR: Et styremedlem i Barcelona krevde svar fra Rosell på hvem som egentlig mottok overgangssummen for Neymar.KREVDE SVAR: Et styremedlem i Barcelona krevde svar fra Rosell på hvem som egentlig mottok overgangssummen for Neymar.

– Kostet over 100 mill. euro
Videre hevder avisen at den totale overgangssummen til Neymar vil ligge på over 100 mill. euro, eller rundt 842 mill. kroner, når alle avdragene og klausulene er betalt av Barcelona de neste årene.

Real Madrid-president Florentino Pérez forklarte for et par måneder siden at Neymar ble for dyr for Real Madrid. Perez hevdet overfor Marca at Neymar vil ende opp med å koste over 150 mill. euro, eller rundt 1,26 milliarder, når alle avdragene til Santos, Neymar og spissens rådgivere var betalt.

– Ifølge våre beregninger ville den totale overgangssummen på Neymar bli på over 150 millioner euro, sa Perez i sommer.

Verken Barcelona, Santos eller Neymars representanter har kommentert påstandene om overgangssummen overfor El Muno eller Marca.