Skadene bekymrer hockey-sjefen før OL

Dinamo Minsk-proff Lars Haugen er sistemann på skadelisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): KHL-klubben Dinamo Minsk melder på sine hjemmesider tirsdag at Lars Haugen blir satt på sidelinjen i opptil en måned etter å ha pådratt seg en skade i venstre hofte i oppgjøret mot Admiral Vladivostok.

Keeperen skal ha storspilt før han måtte forlate isen 6.32 minutter før slutt. Minsk tapte til slutt kampen 3–2 etter straffer.

Bekymret landslagssjef

Roy Johansen har mottatt flere skadeforfall før landslagets siste samling før OL, i Sveits fra 17–21. desember, og liker ikke utviklingen.

Førstekeeperens skade har han så vidt hørt om når TV 2 ringer.

– Lars har ikke meldt forfall til samlinga så det er vanskelig å kommentere skaden enda. Jeg forventer at det kommer en telefon snart om det er riktig det som står på Dinamos hjemmesider, sier Johansen.

– Vi har flere skader nå. Patrick (Thoresen), Kristian Forsberg og Mats Trygg er også skadet. Så Lars er fjerdemann som er ute med relativt langvarig skade, konstaterer landslagssjefen.

Roy Johansen.Roy Johansen. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp

– Hva tenker du om det?

– Det er ikke bra så tett opp mot OL. Det ser ut som at alle skal rekke OL dersom alt går etter planen, men vi skulle jo sett at alle har en skadefri oppkjøring til Sotsji. Så får vi se om det får utslag på formen til de spillerne det gjelder.

Ribbet tropp til Sveits

Med de nevnte spillerne skadet blir det en langt fra toppet tropp som reiser til Sveits for møter med vertsnasjonen og enten Hviterussland eller Slovakia til TV 2 Sportskanalen-sendte oppgjør 20. og 21. desember.

Mats Zuccarello Aasen opptatt med NHL-spill, Düsseldorf-duoen Ken André Olimb og Andreas Martinsen har fått fri, mens Frölunda og Färjestad skal spille European Trophy. Mathis Olimb og Mats Rosseli Olsen, begge Frölunda, samt Färjestad-spillerne Ole-Kristian Tollefsen, Martin Røymark, Marius Holtet og Anders Bastiansen blir dermed ikke med til Sveits.

– Ti mann som er ute fra den forrige troppen som møtte Danmark, sier Johansen.

Som likevel ser verdien av de to kampene laget skal spille.

– Det er fortsatt mange andre som skal være med til Sveits og OL-uttaket er ikke gjort enda, så vi får sett nærmere på en del kandidater.

– Ser på andre kandidater

Blant dem er Henrik Ødegaard, som spiller i amerikanske CHL for Missouri Mavericks. Backen har fått fri for å delta på samlingen, som blir hans eneste mulighet til å vise seg frem i landslagsdrakt før Sotsji.

– Henrik sikret seg en klausul for å få fri før han dro over til USA. For at han skal komme med til OL er det avgjørende hva han viser i Sveits, nå får han mulighet til å vise seg frem.

Johansen har ikke tatt stilling til om det skal tas inn en erstatter for Haugen enda, siden forfallet ennå ikke er formelt.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Lars Haugen tirsdag ettermiddag.