Disse kan ryke ut av Mesterligaen i kveld

Storklubber som Juventus og Galatasary risikerer å måtte ta til takke med Europaligaen. Se hvem som kan ryke ut av Mesterligaen tirsdag!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DIREKTE: Følg tirsdagens kamper i Mesterligaen i vårt livetekstsenter fra klokken 20.45

Tirsdag spilles de siste kampene i gruppe A, B, C og D i Mesterligaen.

I samtlige grupper er det allerede klart hvem som er gruppevinner.

LES OGSÅ: Solbakken håper på en rask 4-0-ledelse: – De er bare mennesker

Men bak gruppevinnerne er det helt åpent.

Storklubber som Juventus, Galatasary og Bayer Leverkusen er blant klubbene som kan ryke ut av Europas gjeveste klubbturnering dersom resultatene uteblir i tirsdagens siste gruppespillkamper.

Her følger en oversikt over de ulike gruppene der spilles kamper tirsdag:

GRUPPE A:
Real Sociedad - Leverkusen
Manchester United - Sjakhtar

Manchester United allerede videre til sluttspillet med 11 poeng på fem kamper.

Sjakhtar Donetsk og Bayer Leverkusen kjemper om den siste plassen.

Vinner Sjakthtar Donetsk mot Manchester United er den ukrainske klubben videre. Men taper Sjakhtar på Old Trafford, samtidig som Leverkusen slår allerede utslåtte Real Sociedad i Spania, ryker det ukrainske storlaget ut av turneringen.

Ender både Manchester United-Sjakhtar og Real Sociedad-Leverkusen med poengdeling, kan imidlertid Sjakthar juble for avansement. Taper Sjakhtar på Old Trafford, holder det med uavgjort for Leverkusen borte mot Sociedad.

GRUPPE B:
Galatasaray - Juventus
FC København - Real Madrid

Her er Real Madrid for lengst gruppevinner med 13 poeng på sine fem første kamper. Bak den spanske storklubben er imidlertid alt åpent.

Juventus følger på andreplassen i gruppen med seks poeng, og er videre til sluttspillet med seier over tyrkiske Galatasaray, som er treer i gruppen med fire poeng og -7 i målforskjell.

Ståle Solbakkens FC København har i likhet med Galatasaray fire poeng på sine fem første kamper og minus sju i målforskjell før siste runde i gruppespillet.

Tirsdag møter Solbakkens menn FC København stjernegalleriet til Real Madrid i Parken.

Men dersom Galatasaray og Juventus spiller uavgjort, vil Juventus gå videre på bedre målforskjell. Tyrkiske Galatasaray vil da ende på sisteplass i gruppen med fem poeng. FCK er dermed allerede utslått, men kan sikre seg direkte sluttspillplass i Europaligaen om danskene kaprer trejdeplassen.

Vinner den tyrkiske klubben over Juventus er de klar for 16. delsfinalen i Mesterligaen.

GRUPPE C:
Olympiakos - Anderlecht
Benfica - Paris Saint-Germain

PSG er allerede gruppevinner med 13 poeng på sine fem første kamper. Greske Olympiakos og Benfica fra Portugal følger på plassene bak, begge med sju poeng. Anderlecht er allerede utslått med ett poeng på sine fem første kamper.

Olympiakos vil sikre seg andreplassen i gruppen med seier hjemme mot tabelljumbo Anderlecht. Benfica er videre til sluttspillet med seier mot PSG i sin siste gruppespillkamp, dersom Olympiakos spiller uavgjort eller taper mot Anderlecht.

Ender både Benfica-PSG og Olympiakos-Anderlecht uavgjort, vil Olympiakos kunne juble for avansement siden grekerne har bedre målforskjell og er foran på innbyrdes oppgjør foran sine rivaler fra Portugal.

GRUPPE D:
Viktoria Plzen - CSKA Moskva
Bayern - Manchester City

Denne gruppen er allerede avgjort.

Bayern München topper med fem strake seire, 15-2 i målforskjell og full poengpott foran sin siste gruppespillkamp mot Manchester City. Førstnevnte kan ta sin sjette av seks mulige seirer hvis de slår City på Allianz i kveld.

Manchester City er imidlertid også sikret avansement før oppgjøret i Tyskland. Den engelske Premier League-giganten har kapret 12 poeng på sine fem første kamper.

CSKA Moskva har kun tre poeng og tsjekkiske Plzen er tabelljumbo med fem strake tap og 4-16 i målforskjell. CSKA Moskva tar Europaliga-plassen foran Plzen hvis de unngår å tape enten 1-0, 2-1, eller med mer enn ett mål mot tsjekkerne.

DEBATT:
Hvem vinner Mesterligaen? Ta debatten i kommentarfeltet under!