Les Kowalczyks åpne brev til norske fans

«Jeg mente ikke å fornærme noen som helst. Hilsen Diesel Doris.»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justyna Kowalczyk er virkelig i dytten før OL i Sotsji om 59 dager.

Mandag omtalte TV 2 den polske stjerneløperens stikk til sine norske langrennsrivaler på Facebook. 30-åringen har 257 000 følgere på det sosiale nettsamfunnet.

Les også: Slik «Facebook-håner» Kowalczyk sine norske rivaler

Etter helgens suverene triumf på Lillehammer la hun i går ut et bilde der hun hadde oversatt et knippe av titlene i norsk media.

«I dagens norsktime lærer vi: «Maktdemonstrasjon av Kowalczyk», «Kowalczyk knuste de norske», «Bjørgen from Norway og Johaug fikk bank». En fin dag å lese norske aviser på», skrev Kowalczyk i innlegget.

Posten ble omtalt av flere norske medier i går. Responsen har fått Kowalczyk til å poste en beklagelse dagen derpå – også den på Facebook.

«Kjære norske langrenn-fans. Jeg var overrasket over å se at så mange av dere ble fornærmet av gårsdagens innlegg. Vel, dette var titler fra deres egne aviser og nettsteder ... Det er ikke for å prate nedlatende om Marit og Therese. Jeg måtte vært gal. De er store rivaler og fortsatt nummer én og nummer to i OL», skriver Kowalczyk tirsdag.

– Ikke vær så hårsåre
Den polske profilen vant suverent på lørdagens 10 kilometer klassisk i verdenscupen, hele 25,6 sekunder foran OL-rival Bjørgen. Det var den gode formen i sporet som gjorde at Kowalczyk måtte sende i vei et lite stikk til Norge.

«Jeg turte å sitere fra norske overskrifter fordi det ikke er ofte jeg «knuser» deres jenter. Jeg er som regel den som blir «knust», skriver Kowalczyk – og har skrevet knust på norsk begge ganger.

Hun hevder samtidig at blogginnlegget, blant annet gjengitt av TV 2, er blitt feiloppfattet.

«På slutten av innlegget skrev jeg at overskriftene garantert vil endre seg i Davos. Skøyting, vel. Dette, derimot, ble ikke oversatt av deres media, som i stedet skrev om arroganse. Ikke vær så hårsåre. Sport er ikke bare om resultater og å «knuse» hverandre, skriver Kowalczyk.

Og signerer på ironisk vis innlegget med kallenavnet Petter Northug ga henne i desember i fjor, Diesel-Doris.

Les også: Northugs kallenavn på Kowalczyk: – Diesel-Doris