Argentinske amatører rystet norske stjerner

Slakten av Argentina viste seg å bli langt vanskeligere enn antatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Argentina-Norge 18-37

Zrenjanin/Bergen (TV 2): Flere sperret opp øynene etter Argentinas åpning i kampen mot Norge. Søramerikanerne ledet utrolig nok kampen i nesten 20 minutter mot et slurvete norsk lag, men Norge reiste seg gradvis utover i kampen.

Selv om det ikke var mange veldig lyspunkter å spore, kom Norge seg opp i en timålsledelse i den andre omgangen. Argentina slo noe tilbake, men måtte kapitulere i sluttminuttene. Anfør av toppscorer Ida Alstad, som banket seks baller i nettet, kunne Norge til slutt gå av banen med 37-18 seier etter en solid avslutning.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Fornøyd sjef
Landslagssjef Thorir Hergeirsson var likevel veldig fornøyd med prestasjonen til de norske spillerne. Han sier at det til slutt ble en tålmodighetsprøve.

– Dette var kjempebra. Jeg er veldig fornøyd med det meste. Vi fikk flyt i spillet etter hvert. Det er ikke noen vits å begynne på topp. Det er verre å begynne på topp og falle av, sier Hergeirsson til TV 2.

– Frustrert underveis?

– Nei. Jeg var ikke det. Det er mye skuespill i bransjen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet:

– Vi blir tatt litt på sengen
Norges kaptein og forsvarssjef Karoline Dyhre Breivang innrømmer at laget ble litt utålmodige i begynnelsen av kampen.

– Vi vinner komfortabelt til slutt, men Argentina brukte lang tid på sine angrep og vi ble kanskje litt utålmodige. Vi får til en god avslutning på kampen og har en god følelse. Mot slike lag henger det alltid litt i starten, men det vi skal ta med oss videre er at vi stiger underveis og leverer mange gode prestasjoner, sier Dyhre Breivang til TV 2.

Kantspiller Camilla Herrem scoret Norges første mål i kampen. Hun ser heller fremover mot fortsettelsen enn å dvele for mye over den rufsete starten.

– Argentina spiller litt som vi ikke er vant til og det kom litt tullemål. Men vi må bare se på hva vi kan gjøre bedre neste kamp. Vi ble tatt litt på sengen med den spillestilen de hadde i starten. De klarte å trekke ned forsvaret vårt siden de spilte så sakte i angrep, og vi ble litt utålmodige. Likevel greier vi oss fint og vinner 37-18, sier Herrem til TV 2.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VANT TIL SLUTT: Camilla Herrem og Norge dro seieren i land etter en noe svak kamp mot Argentina.VANT TIL SLUTT: Camilla Herrem og Norge dro seieren i land etter en noe svak kamp mot Argentina. Foto: Aas, Erlend

Les også: Anja Andersen slaktet landslagstreneren på direkten
Les også: Her synger Argentina-jentene for Paasche

Elendig norsk start
De fleste hadde nok regnet med at Norge skulle gå ut i hundre og valse over Argentina i starten av kampen. Camilla Herrem krontret inn 1-0 og alt så ut til å være i rute, men fortsettelsen sto ikke i samsvar med spådommene.

Norge slurvet både offensivt og defensivt, mens Argentina var effektive i åpningen.

– Rufsete norsk start, sa kommentator Harald Bredeli etter at Ida Alstad bommet på et skudd på stillingen 2-2.

Artikkelen fortsetter under bildet!

OPPGITT: Thorir Hergeirsson likte nok neppe det de norske håndballjentene viste i åpningsminuttene mot Argentina.OPPGITT: Thorir Hergeirsson likte nok neppe det de norske håndballjentene viste i åpningsminuttene mot Argentina. Foto: Aas, Erlend

Edin og Mørk sto frem
Spillet så ikke ut til å bedre seg for de norske jentene. Sjanse etter sjanse ble skuslet bort, og etter elleve minutter ledet Argentina 5-2.

– Slurvet fortsetter. Vi trodde vi skulle bli kvitt det etter ti minutter, men nå har det gått 18, sa Bredeli etter en dårlig kontringsball fra Silje Solberg.

Hergeirsson gjorde grep og byttet flere spillere. Både Nora Mørk og Anja Hammerseng-Edin hadde friske innhopp, og Norge tok tilbake ledelsen drøyt 20 minutter ut i kampen. Duoen scoret tre mål hver i den første omgangen.

Håndballjentene kunne dermed puste noe lettere ut ved halvtid - stillingen var 15-9 til Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LØFTET NORGE: Anja Hammerseng-Edin jubler etter å ha scoret i en rufsete førsteomgang for Norge mot Argentina.LØFTET NORGE: Anja Hammerseng-Edin jubler etter å ha scoret i en rufsete førsteomgang for Norge mot Argentina. Foto: Aas, Erlend

Alstad storspilte
Starten av den andre omgangen ga håp om at Norge skulle finne tilbake til vanlig form. Tre klassiske kontringsmål av henholdsvis Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Heidi Løke og Sanna Solberg sendte Noreg i klar ledelse. Midtveis i omgangen var avstanden ned til Argentina ti mål.

Les også: Sjekk Tonje Nøstvolds kunstscoring
Les også: Nora Mørks mamma: – Jeg gråt hele veien hjem

Men «underdogen» hadde pågangsmot og selvtillit. Luciana Mendoza og Elke Karsten bidro med scoringer, og plutselig var Argentina bare fire mål bak igjen.

Hergeirsson tok timeout og uttrykte klart og tydelig at han var langt fra fornøyd.

– Dere gjør ikke det vi ble enige om, sa landslagssjefen.

Praten ga bedring. Ida Alstad strålte på banen og scoret sitt fjerde til 31-17-ledelse for Norge.

– Fin periode nå. Jeg liker når du går på målet, Ida, sa Hergeirsson i timeout med fem minutter igjen av kampen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SPILTE BRA ETTER HVILEN: Ida Alstad (t.h.) hadde flyt i spillet i den andre omgangen.SPILTE BRA ETTER HVILEN: Ida Alstad (t.h.) hadde flyt i spillet i den andre omgangen. Foto: Aas, Erlend

Argentina kollapset
Argentina gikk i oppløsning i sluttminuttene. Søramerikanerne gikk hele 15 minutter uten scoring - fra 23-17 til 36-18 scoret ikke Argentina en eneste gang. Dermed ble seieren komfortabel for de norske håndballjentene.

Alstad ble Norges toppscorer i kampen med seks scoringer. Det endte 37-18.