Slik Facebook-håner Kowalczyk sine norske rivaler

Den polske stjernen la ut «norsk» bloggpost etter helgens smadring. Les hvorfor!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justyna Kowalczyk er den desidert største trusselen mot norske langrennsgull på kvinnesiden i Sotsji i februar.

Den polske profilen staket hjem en suveren seier på lørdagens 10 kilometer klassisk i verdenscupen. Kowalczyk ledet fra start til mål, med Bjørgen (33) hele 25,6 sekunder bak vinneren. Therese Johaug (25) var enda svakere med sin fjerdeplass, 39 sekunder bak den 30 år gamle maskinen fra Limanowa.

– Jeg følte at jeg bare hadde ett gir, sa Bjørgen til TV 2.

På en dag der de norske jentene er mest opptatt med å slikke klassisk-sårene etter helgen, er Kowalczyk allerede i gang med ordkrigen før OL om to måneder. Kowalczyk benyttet rett og slett helgen til å google norske nettsteder. Der fant hun ingen hoverende referanser til Diesel-Doris.

Les også: Northugs kallenavn på Kowalczyk: – Diesel-Doris

Mandag postet hun følgende innlegg på Facebook, der hun i stedet kunne hovere over den knusende formen på de norske jentenes hjemmebane.

«I dagens norsktime lærer vi: «Maktdemonstrasjon av Kowalczyk», «Kowalczyk knuste de norske», «Bjørgen from Norway og Johaug fikk bank». En fin dag å lese norske aviser på», skriver en ovenpå Kowalczyk i Facebook-innlegget.

I skrivende stund er innlegget likt av 7 500 personer.

Til polskieradio.pl sier Kowalczyk at hun er i ferd med å lære seg norsk – for å kunne følge med på hva de norske jentene sier om henne.

Kowalczyk har aldri lagt skjul på at hennes argeste rivaler er nettopp de norske jentene. 30-åringen står med ett OL-gull i karrieren – fra tremilen i Vancouver i 2010.

Les også: Kowalczyks hjerte banker for barn med cystisk fibrose

Bjørgen har på sin side tre gull fra den samme OL.