Thorir nekter å ta lett på Argentina

Men alle andre venter kalas-seier til Norge.

Når Norge går på banen i kveld, så har bookmakerne for lenge siden tatt bort odds på at Norge vinner. For at Norge slår Argentina er like sikkert som at julaften er den 24. desember.

De norske håndballjentene har møtt Argentina en gang tidligere. Da endte det 45-13 i VM i 2003.

Men etter at Argentina holdt følge med Angola i en omgang. Et angolansk lag som for øvrig sparte sine beste spillere, så har Thorir Hergeirsson ingen planer om å ta seieren på forhånd.

– Vi ser på motstanderen. Argentina spilte en riktig god første omgang mot Angola, og Angola er ikke noe dårlig lag. Det gjelder å bli kjent med dem. Forberede seg sånn at en kjenner at en er forberedt og vet hva en møter. Det tror jeg er viktig uansett hvem du møter, sier landslagssjefen til TV 2.

Les også: Slik ser du håndball-VM på TV 2

Vil ha flere kontringer
For selv om flere av spillerne velger å se realistisk på kampen, mener Hergeirsson at det er fallgruver også i en kamp mot Argentina. Han mener ingen kamper er vunnet på forhånd.

– Vi skal spille kampen først, men samtidig forventer vi av oss selv at vi skal vinne. Vi har ikke vunnet før kampen er spilt, mener islendingen.

Les også: De eldste har rangen på landslaget: Nå vil Nora ha et nummer
Les også: Her synger Argentina-jentene for Paasche

Hergeirsson var strålende fornøyd med det norske forsvarsspillet i åpningskampen mot Spania, men mindre fornøyd med uttellingen det ga i kjappe kontringer.

Nå vil han bruke kampen mot Argentina til å forbedre dette.

– Vi må sette fokus på en del områder vi føler vi trenger et løft på. Vi skal snakke litt med jentene, men et av dem kan være hvordan vi kan omsette forsvarsspill til flere kontringsmål, sier han.

Linka nærmer seg Grini-rekord
Det er musikk i Linn-Kristin Riegelhuth Korens ører.

– Det hadde vært veldig allright å få litt fart fremover, sier hurtigtoget på høyrevingen.

Larvik-spilleren har scoret 886 landslagsmål så langt i karrieren. Det er 117 mål opp til Kjersti Grinis landslagsrekord på 1003.

Les også: Larvik vil hente hjem stjernespilleren

Det er slett ikke et umulig tall for Riegelhuth Koren å nå. Og med Argentina i kveld og Paraguay i neste kamp, så er sjansene store for å kutte ned på differansen.

– Jeg tenker ikke så mye over det. Det blir å jobbe jevnt og trutt hele veien, så får en se om det er realistisk, smiler hun.

Rekorder for fall
En ting som er realistisk er å slette rekorden for Norges største VM-seier. Om ikke mot Argentina, så definitivt mot Paraguay.

Norges største seirer er 48-11 over Uruguay i 2001 og 47-10 over Australia i 2005.

 

Den største seiersmarginen i VM-historien har Ungarn. De slo Australia hele 57-9 i 2005, mens Sverige har scoringsrekorden med 66 da de vant 66-21 over Australia i 2009.

En annen rekord som kan være mulig for Norge å slette, og da spesielt mot Paraguay, er Jugoslavias tre baklengsmål mot Tunisia i 1975. De vant 41-3. Et ukonsentrert Polen vant 40-6 over Paraguay i sin åpningskamp i dette VM.