– En stor urett om Ribéry ikke vinner Gullballen

Uli Hoeness og Pep Guardiola mener Franck Ribéry bør stikke av med utmerkelsen på bekostning av Lionel Messi og Ronaldo.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) offentliggjorde mandag de tre endelige kandidatene til den prestisjetunge utmerkelsen Gullballen.

Lionel Messi, Franck Ribéry og Cristiano Ronaldo er FIFAs kandidater til å vinne prestisjetunge Gullballen for 2013.

LES OGSÅ: Zlatan vraket fra gullball-nominasjonen

 – Ingen andre spillere i verden fortjener Gullballen like mye som Franck. Dersom han ikke vinner prisen, så vil det være en stor urett

 – En stor urett

Bayern Münchens mektige klubbpresident Uli Hoeness mener det nærmest er en kriminell handling dersom franskmannen Ribéry ikke stikker av med prisen på bekostning av Messi og Ronaldo.

– Ingen andre spillere i verden fortjener Gullballen like mye som Franck. Dersom han ikke vinner prisen, så vil det være en stor urett, fastslår Hoeness i et intervju med spanske Marca.

Han får støtte av Bayern Münchens suksesstrener Pep Guardiola.

– Franck hadde en fantastisk forrige sesong og fortjener denne prisen, slår Guardiola bombastisk fast.

LES OGSÅ: TV 2s eksperter mener Zlatan fortjener Gullballen

BØR VINNE? Bayern München mener Franck Ribery bør stikke av med Gullballen for 2013.BØR VINNE? Bayern München mener Franck Ribery bør stikke av med Gullballen for 2013. Foto: Matthias Schrader/Ap

Silva angrer
PSG-stjernen Thiago Silva har tidligere røpet at han ga sin stemme til Lionel Messi. Nå angrer brasilianeren.

– Dersom jeg hadde fått muligheten så ville jeg endret min stemme. Om du ser på formen til disse tre spillerne for øyeblikket så er Franck Ribéry eller Cristiano Ronaldo nærmare å vinne prisen, sier han i et intervju med franske L'Equipe.

Kåringen av verdens beste fotballspiller skjer i Zürich 13. januar.

DEBATT:
Hvem bør vinne Gullballen for 2013?