GIR DEG SINE BESTE TIPS: Motivator Dag Otto Lauritzen og Sporty-deltaker Mali Johansen. Foto: TV 2 Sporty og Margrethe Miljeteig
GIR DEG SINE BESTE TIPS: Motivator Dag Otto Lauritzen og Sporty-deltaker Mali Johansen. Foto: TV 2 Sporty og Margrethe Miljeteig

Slik holder Dag Otto og Mali motivasjonen oppe

Her er de beste tipsene for å komme seg opp av sofaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Motivasjon var akkurat det alenemoren Mali Johansen (21) manglet. 

Med en vekt på 112 kilo, 126 cm i livvidde og over 50 prosent kroppsfett, var det fryktelig vanskelig å komme i gang. Dagene var tunge, og hun klarte ikke å komme i gang med den store livsstilsendringen som skulle til for å få energi til å leke med sønnen Matheus.

Hun klarte det likevel, og nå oppfordrer hun andre i samme situasjon til å gjøre det samme.

Alternativet er mye verre

– Det var beintøft. Det var grusomt i starten, men etter hvert blir det enklere og enklere, forklarer hun til TV2.no.

– Alternativet til å ikke gå igjennom dette hadde vært mye verre.

For da Mali var på legekontroll hos «TV 2 Sporty», var det skremmende resultater. Hun sto i fare for en rekke alvorlige livsstilssykdommer, og hadde utviklet forstadiet til sukkersyke.

– Hovedmotivasjonen min ble å komme meg bort fra dette. Jeg ønsket å få energi til å leke med Matheus og være der for han. Jeg vil jo at han skal ha en frisk mor, sier Mali.

Angrer aldri på en treningsøkt

Men ofte kan det være vanskelig å komme seg ut selv om man er i form. Selv Dag Otto Lauritzen, «TV 2 Sporty»s motivator, og fofatteren bak boka «viljestyrke», trenger hjelp til å motivere seg selv innimellom. 

– Jeg har aldri angret på at jeg har tatt en økt, men jeg har ofte angret på at jeg ikke gikk ut! Jeg lager ofte avtaler med kompiser eller kona, da er det lettere å komme seg ut selv om man ikke er supermotivert. Jeg er ikke alltid motivert, men trening og frisk luft gir meg overskudd, forteller han.

Her er deres beste tips

Mali og Dag Otto har samlet sine beste tips for å komme seg opp av sofaen!