Her holder «Norges verste tannlege» til

24 pasienter har klaget etter behandling hos tannlegen fra Hamar. Ingen andre tannleger i Norge har flere erstatningssaker mot seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

På en liten klinikk på Hamar har mannen praktisert som tannlege siden midten av 90-tallet.

Lokalavisen Hamar Arbeiderblad har i flere artikler skrevet om pasienter av tannlegen som klager på mangelfull og dårlig tannbehandling av tannlegen.

TV 2 kan nå avsløre at ingen andre tannleger i Norge har flere erstatningssaker mot seg enn tannlegen på Hamar.

I tillegg blir mannen i 40-årene etterforsket for forsikringsbedrageri av økonomienheten ved Hamar politistasjon.

Klagerekord

Totalt har 24 tidligere pasienter meldt inn erstatningskrav mot tannlegen. 13 pasienter har til nå fått medhold. Tre pasienter har fått avslag, én sak er foreldet og én sak er henlagt. Ingen tannleger har flere klagesaker mot seg, bekrefter Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

 

Tips oss!
Har du informasjon om denne saken? Ikke nøl med å tipse oss!
Send oss en epost på tips@tv2.no eller RING/MMS/SMS til 02255

 

Per i dag er det utbetalt 885.500 kroner, men fire av medholdssakene er fortsatt under utmåling.

Seks saker er fortsatt under behandling.

Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) sier antallet er svært høyt.

– Dette er selvsagt mange medhold for en tannlege, og det er alvorlig. Det som er viktig for NPE er at pasienter melder saken sin til oss dersom de mener at de har fått skade etter feilbehandling, også etter tannbehandling, sier Øydis Ulrikke Castberg i NPE til TV 2.

TV 2 har snakket med søsterparet Vøllestad. De er to av mange pasienter av tannlegen som har fått, eller venter på å få utbetaling fra Norsk Pasientskadeerstatning på grunn av feilbehandlinger hos tannlegen.

Ingvild betalte nærmere 100.000 for behandlingen som endte i et smertehelvete. Broren, Henrik, betalte 59.800,-.

TANNPROBLEMER: Søskenparet Henrik og Ingvild Vøllestad er to av 24 pasienter som har klagd inn tannlegen til NPETANNPROBLEMER: Søskenparet Henrik og Ingvild Vøllestad er to av 24 pasienter som har klagd inn tannlegen til NPE Foto: Steinar Saltvik © TV 2Søskenparet reagerer på at tannlegen ikke har mistet lisensen.

– På grunn av behandlingen må jeg inn og ut av tannlegestoler de neste 45 årene, sier Ingvild Vøllestad til TV 2.

 

Kastet ut av tannlegeforeningen

I 2010, etter å ha nektet å etterkomme Norges Tannlegeforenings krav om å tilbakebetale penger til pasienter som fikk feilaktig og mangelfulle behandlinger, ble ekskludert fra foreningen.

Generalsekretær i Tannlegeforbundet, Richard Næss, bekrefter dette ovenfor TV 2. Det er svært sjelden at tannleger blir kastet ut av foreningen.

– Tannlegeforeningen stiller strenge krav til sine medlemmer. Han ble ekskludert fordi han ikke lenger oppfylte de krav vi stiller til våre medlemmer. Heldigvis er det ytterst sjelden Tannlegeforeningen har behov for å gå til et slikt skritt, sier han til TV 2.

MEDLEM: I 2010 ble tannlegen ekskludert fra Tannlegeforeningen. På inngangsdøren til klinikken henger dette skiltet.MEDLEM: I 2010 ble tannlegen ekskludert fra Tannlegeforeningen. På inngangsdøren til klinikken henger dette skiltet. Foto: Sverre Holm-Nilsen © TV 2 Da TV 2 oppsøkte klinikken på Hamar i høst, reklamerte tannlegen med at han fortsatt var medlem i Tannlegeforeningen, til tross for å ha vært ekskludert i flere år.

 

 

 

Siktet for bedrageri

I juni i år gikk politiet til aksjon mot mannens klinikk på Hamar etter at det kom inn politianmeldelser fra to forskjellige forsikringsselskaper.

– Mannen er siktet for forsikringsbedrageri, bekrefter politiadvokat Magnus Schartum Hansen ovenfor TV 2.

Politiet etterforsker nå påstander om at tannlegen skal ha behandlet pasienter samtidig som han hevet sykepenger via avbruddsforsikring fra minst to forsikringsselskaper.

– Det skal ha skjedd i perioden 2012 til sommeren 2013, sier Hansen til TV 2.

INGEN KOMMENTAR: Tannlegens advokat, Tore Famestad vil ikke svare på hvorfor tannlegen topper klagestatistikken.INGEN KOMMENTAR: Tannlegens advokat, Tore Famestad vil ikke svare på hvorfor tannlegen topper klagestatistikken. Foto: Steinar Saltvik © TV 2 Politiet beskriver summene i saken som «betydelige».

Vil ikke kommentere

TV 2 har ved flere anledninger forsøkt å få til et intervju med tannlegen, men han har ikke besvart våre henvendelser. Via sin advokat, Tore Famestad, uttaler tannlegen at han tar saken mot ham svært tungt.

– Min klient har tatt denne saken svært tungt og han ønsker ikke å kommentere verken den aktuelle saken eller klagene til Norsk Pasientskadeerstatning. Han opplever at den store publisiteten disse sakene til nå har fått, har gått sterkt ut over hans familie og hans egen helse og han ønsker ikke selv å bidra til ytterligere publisitet, uttaler Famestad.