Ekspertene utelukker ikke Arsenal-ligagull og Everton i Mesterligaen

Claus Lundekvam og Trevor Morley mener det er på tide å ta begge søndagens storkampaktører på alvor.

Se Arsenal-Everton kl. 17.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Søndagens storkamp i Premier League finner sted på Emirates, der Arsenal tar imot Everton i en meget viktig kamp for begge lag.

Vertene topper ligaen, og skal opp imot laget som i midtuken stod for det største sjokket i runden da Manchester United ble nedsablet 1-0 på Old Trafford.

Claus Lundekvam mener ikke at Arsenal må frykte sin motstander, som ligger sju poeng bak dem før kampen søndag, men skryter av Roberto Martinez' Mesterliga-jagende Everton-lag.

JUBLET I MIDTUKEN: Sylvain Distin løfter matchvinner Bryan Oviedo på sine skuldre etter seieren på Old Trafford.JUBLET I MIDTUKEN: Sylvain Distin løfter matchvinner Bryan Oviedo på sine skuldre etter seieren på Old Trafford. Foto: ANDREW YATES/Afp

– De bør ikke være redde, men de må vise dem respekt. Everton har bare ett tap denne sesongen. De er bunnsolide og meget meget sterke. Martinez har innført mer offensiv flair, sier Premier League-eksperten.

Les også: Ny Moyes-blemme da gamleklubben slo United på Old Trafford

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Trevor Morley er enig, og mener han aldri har sett en bedre utgave av de blå fra Merseyside. Spesielt Romelu Lukaku på topp får skryt.

– Det er det beste Everton-laget jeg har sett, med den sterkeste mannen i verden på topp. Jeg mener de er seriøse utfordrere til topp fire, sier Lundekvams ekspertkollega.

– Må ta dem på alvor nå
Og selv om de to er enige om at Arsenal er favoritter mener de at det er på tide å betrakte Everton som en reell utfordrer i Mesterliga-kampen.

Det er det beste Everton-laget jeg har sett. Jeg mener de er seriøse utfordrere.

– På sitt beste skal Arsenal ta en hjemmeseier, spesielt ettersom de fikk hvilt en del spillere mot Hull, men Everton er et meget godt fotballag. De har bare ett tap og vi må ta Everton på alvor nå, sier Lundekvam.

Morley sier at det også er på tide å ta Arsenal seriøst - og da i kampen om tittelen.

– City er favoritt, og bookmakerne har kun Arsenal som andrefavoritt. Men du må ta dem seriøst. De har den beste midtbanen i Premier League. Men den neste måneden kan bestemme mye, sier Morley.

Etter oppgjøret mot Arsenal venter Napoli borte i Mesterligaen, samt Premier League-kamper mot Manchester City og Chelsea.

– Arsène Wenger vil elske å vinne Premier League, men han elsker også Mesterligaen, så de vil tenke på det i tillegg. Det er en massiv test, og han vil definitvit ønske seg tre poeng fra kampen mot Everton.

HAR VÆRT NÅDELØSE: Olivier Giroud, Santi Cazorla, Aaron Ramsey og Mesut Özil har herjet med så å si det som har vært av motstandere i høst.HAR VÆRT NÅDELØSE: Olivier Giroud, Santi Cazorla, Aaron Ramsey og Mesut Özil har herjet med så å si det som har vært av motstandere i høst. Foto: REBECCA NADEN/Reuters

Hvordan tror du Arsenal klarer seg de neste ukene? Ta diskusjonen her!