Det pågår en krig i Norge, mellom de største sportskjedene. Overvåkning av hverandres priser, tilbud og kampanjer skjer daglig for å sørge for at butikkene kan ha de laveste prisene på sports- og fritidsprodukter.

Det er spesielt kjedene Intersport, XXL, Anton Sport og G-sport/G-Max som kjemper innbitt om kundene med lokketilbud i sine respektive kundeaviser.

Se sportsbutikkene beskylde hverandre for juks i videoen øverst i saken!

Beskylder hverandre for prisjuks

KLAGER: De største aktørene i sportsbransjen klager hverandre inn for brudd som de ofte selv nettopp har begått. Pilene indikerer hvem som har klaget inn hvem til Forbrukerombudet de siste to årene.KLAGER: De største aktørene i sportsbransjen klager hverandre inn for brudd som de ofte selv nettopp har begått. Pilene indikerer hvem som har klaget inn hvem til Forbrukerombudet de siste to årene. Foto: TV 2 Men det er ikke alle regler i boka som følges når kjedene skal ha deg og meg til å handle i deres butikk. Kanskje spesielt gjelder dette salget før jul, der mye av årets omsetning kommer inn.

Til TV 2 beskylder de fire sportskjedene hverandre for å jukse med prisene, ved først å heve de en stund før julesalget, for så å senke prisene igjen like før jul. Forbrukeren er fornøyd med å ha fått produktet til «redusert» pris, men sannheten er ofte at den samme varen har kostet like mye, eller lite, tidligere.

Har du opplevd prisjuks? Ta kontakt med vår journalist ved å klikke her!

I løpet av de to siste årene har butikkene klaget inn hverandre for prisjuks over 100 ganger. Det har gitt Forbrukerombudet en passelig stor bunke klager å håndtere.

LURT: Sportskjedene beskylder hverandre for å heve prisene en stund før jul, for deretter å senke dem igjen til førjulssalget, slik at vi forbrukere tror vi gjør et kupp når vi skal handle.LURT: Sportskjedene beskylder hverandre for å heve prisene en stund før jul, for deretter å senke dem igjen til førjulssalget, slik at vi forbrukere tror vi gjør et kupp når vi skal handle. Foto: TV 2 – Her klages det både på stort og smått. De klager på mye av det samme og det er ikke uvanlig at klagene fra noen går på det samme bruddet som de nettopp har gjort selv, forteller Fagdirektør Jo Torkel Gjedrem ved Forbrukerombudet til TV 2.

Ingen klager mer på hverandre

Det er faktisk ingen annen bransje i Norge som klager mer på hverandre enn nettopp sportsbransjen. Butikkene innrømmer selv at det er noe smålig.

– Er det litt barnslig?

– Ja, jeg vil si det, innrømmer en smilende Kjetil Løken, ved G-Sport.

All prisjuksing til side, det er ikke tvil hvem som har de beste prisene når TV 2 tar runden blant de største kjedene. «Vi er billigst», får vi, ikke overraskende, til svar fra samtlige.