Historisk Stoke-seier mot Chelsea

Oussama Assaidis fulltreffer gjorde slutt på 39 års seierstørke.

Stoke-Chelsea 3-2

Stoke hadde ikke slått Chelsea i øverste divisjon på 38 år og 340 dager.

Lørdag sørget innbytter Oussama Assaidi for at rekken på 12 strake kamper uten seier endelig tok slutt.

I kampens siste minutt ladet Liverpool-spilleren, som er på lån ut sesongen, kanonen og sendte ballen som ei kule opp i vinkelen.

En utrolig 2. omgang sett med Stoke-øyne, kronet med en fantastisk scoring, og hjemmefansen kunne juble hemningsløst for sesongens tredje seier på Britannia Stadium.

Tapet må føles bittert for manager José Mourinho, som med poeng fortsatt ville lagt press på ligaleder Arsenal foran London-rivalens møte med Everton søndag.

 

Tidlig Chelsea-ledelse
For det var Chelsea som startet best, hadde ballen mest og kom til flest sjanser.

André Schürrle har ventet på gjennombruddet i den blå trøya. Mot Stoke fikk tyskeren endelig sjansen igjen fra start – og var mannen bak begge Chelseas mål.

TOMÅLSSCORER: André Schürrle.TOMÅLSSCORER: André Schürrle. Foto: LINDSEY PARNABY

Landslagsspilleren virket ivrig etter å vise seg frem i sin første kamp fra start siden 2-1-seieren mot Manchester City 27. oktober.

På 1-0-scoringen mottok den bevegelige tyskeren ballen inne på Stokes banehalvdel, dro av en motspiller og skjøt vakkert i hjørnet bak Stokes solide sisteskanse Asmir Begovic.

Chelsea fortsatte å dominere etter scoringen, uten å true Begovic nevneverdig.

Og da muligheten bød seg på en corner minutter før pause, steg 201 cm høyre Peter Crouch til værs og headet inn utligningen forbi beina på Petr Cech.

Det var spissens andre ligamål for sesongen.

Artikkelen fortsetter under!

SCORET: Peter Crouch doblet målkontoen for sesongen med utligningen like før pause. Her feirer han foran Chelsea-fansen.SCORET: Peter Crouch doblet målkontoen for sesongen med utligningen like før pause. Her feirer han foran Chelsea-fansen. Foto: ANDREW WINNING

Stoke snudde
Stoke gikk offensivt ut etter pause. Det betalte seg med en rask scoring signert Stephen Ireland.

27-åringen, som kom inn for en skadd Charlie Adam tidlig i oppgjøret, plasserte innlegget fra Jonathan Walters fint opp i det ene hjørnet.

Men Schürrle var ikke fornøyd med sin ene nettkjenning.

Da et Chelsea-frispark ble slått opp foran mål, var tyskeren først på klareringsforsøket fra en Stoke-spiller. Schürrle rappet til på direkten og sørget for umiddelbar kvittering på Britannia Stadium.

Minutter senere kunne Schürrle blitt hat trick-helt, men langskuddet smalt i tverrliggeren og over.

 

Ireland-bom
Drøyt midtveis i 2. omgang burde Ireland sendt Stoke tilbake i ledelsen, men avslutningen til stod ikke i stil til Crouch' forarbeid og havnet håpløst utenfor.

Mot slutten var det Chelsea som presset på for seier, men det nærmeste London-klubben kom var et Frank Lampard-frispark som havnet rett i klypene på Begovic.

I stedet dukket altså Oussama Assaidi opp og avgjorde kampen med en av de vakreste scoringene som blir å se på Britannia Stadium – og i Premier League – denne sesongen.

MATCHVINNER: Oussama Assaidi kastet trøya i jubelen over 3-2-målet som avgjorde kampen mot Chelsea. Scoringen var marokkanerens første i Premier League.MATCHVINNER: Oussama Assaidi kastet trøya i jubelen over 3-2-målet som avgjorde kampen mot Chelsea. Scoringen var marokkanerens første i Premier League. Foto: Dave Thompson