Kvinner falt ned fjellskrent under kartløp

Redningsaksjon etter at to unge kvinner falt ned en fjellskrent i 13-tiden lørdag. Ved 20-tiden var de reddet ut, og ble fraktet bort med ambulanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to var med i et geocahing-løp, som er en form for orientering der man ved hjelp av GPS skal finne fram til forskjellige poster plassert ut i bygd og by.

Ved en ekstra utfordrende post i Skjelstadmarka falt to kvinner i midten av 20-årene ned en skrent i forsøket på å nå posten.

– De falt ned i 13-tida, og vi jobber nå med å komme fram til stedet med en alpin redningsgruppe. Brannbetjenter fra Trondheim og Stjørdal bistår, sier operasjonsleder Bård Krogstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Har du tips, video eller bilder? Ring/SMS/MMS: 02255 | 02255@tv2.no

Røde Kors forsøkte først å få hentet ned kvinnene, uten hell. Det var rett og slett for ulendt terreng i området, opplyser Røde Kors til Trønder-Avisa.

Like etter klokken 18.30 meldte politiet at den alpine redningsgruppen er fremme. Den ene av kvinnene er skadet og må ha hjelp til å komme seg ut. Hun tas ut med pulk, mens den andre kvinnen går ut på egen hånd. Ved 20-tiden ble de hentet av ambulanse.

– Den ene kvinnen hadde slått seg da hun falt. Det er veldig bratt og de kommer seg ikke opp eller ned, sa operasjonsleder Krogstad i 17-tida. (©NTB/TV 2)

ALPIN REDNINGSGRUPPE: En redningsgruppe er på vei inn for å hjelpe de to kvinnene, etter at både ambulanse og snøskuter forgjeves har forsøkt.ALPIN REDNINGSGRUPPE: En redningsgruppe er på vei inn for å hjelpe de to kvinnene, etter at både ambulanse og snøskuter forgjeves har forsøkt. Foto: Tor Aage Hansen/TV 2