Bjørgen: - Spurte meg selv hvorfor jeg ikke har lagt opp

Forteller om startnervene etter Justyna Kowalczyks maktdemonstrasjon.

Lillehammer/Bergen (TV 2): Det ble ingen jubeldag for de norske langrennsjentene på 10 kilometer klassisk på Lillehammer lørdag.

For allerede fra start av viste Justyna Kowalczyk at hun ikke hadde tenkt å la noen komme foran henne pår resultatlisten denne dagen. Bare Charlotte Kalla var i nærheten. Den svenske jenten, som har vist fantastisk form i sesonginnledningen, gikk inn til andreplass 12,4 sekunder bak Kowalczyk.

Se intervju med Johaug og Bjørgen øverst i artikkelen

Les også: Kowalczyks hjerte banker for barn med cystisk fibrose

Marit Bjørgen ble beste norske på tredjeplass 25,6 sekunder bak hennes største rival, mens Therese Johaug måtte ta til takke med fjerdeplass.

– Jeg følte jeg bare hadde ett gir, sier Bjørgen til TV 2.

– Jeg er fornøyd med 3. plass. Jeg har vært med i gamet lenge. Man kjenner når man har dagen og når man ikke har dagen. I dag hadde jeg ikke dagen. Det gikk tungt hele veien, sier Bjørgen.

Kvalm og uvel
Hun forteller at hun var veldig nervøs før start.

– Jeg er bestandig nervøs. Jeg satt i traileren før start og spurte meg selv hvorfor jeg ikke har lagt opp. Men det er et godt tegn at man er nervøs, sier Bjørgen.

– Når går det over?

– Det går over når man starter. Man er kvalm, uvel og gruer seg. Man tenker hvorfor man driver med dette. Men det går over når jeg starter. Det blir ikke noe verre med årene, men der og da har man helst lyst å dra hjem til hotellet, sier Bjørgen.

Langt frem til Kowalczyk
Heller ikke Johaug var helt fornøyd med dagen. Hun kom i mål 39 sekunder bak Kowalczyk.

– Det var under pari i dag, men vi skal skjerpe oss allerede neste helg i Davos. Det er godt at vi blir slått innimellom, for da blir vi enda mer skjerpet, sier Johaug.

En som definitivt imponerte var Charlotte Kalla. Svensken er kjent for å være best i fri teknikk, men i dag viste Kalla at hun har skumle hensikter også i klassisk.

– Jeg er ikke så veldig overrasket over Kalla. Jeg har trent med henne i sommer, sier Bjørgen.

Justyna Kowalczyk var svært fornøyd med

– Det var et bra løp av meg. Jeg vet ikke hvor mange sekunder jeg vant med. Jeg var overrasket over at Kalla var så nær meg, sier Kowalczyk, som lover at hun vil være i enda bedre form etter Tour de Ski.