Sommerhus raser i havet på direktesendt TV

Stormen herjer voldsomt i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et sommerhus ved Vesterhavet, raste ut i havet på direktesendingen til TV 2 News fredag formiddag.

Huset sto og vippet på kanten av sanddynene da intervjuet startet. Plutselig roper eieren av sommerhuset ut: «Der ryker det, der ryker det».

Flere hundre beboere i Danmark har blitt tilbudt evakuering. Stormflo truer mange boliger flere steder.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde står i fare for å bli oversvømt. Vinterstormen har ført til kraftig stormflo og store trafikkproblemer i Sverige og Danmark.

Fredag morgen var stormen i ferd med å svekke seg etter kraftig vind i mange timer natten gjennom. Den danske beredskapsetaten melder at de så langt har hatt tre ganger så mange utrykninger som ved forrige kraftige uvær, som var i oktober.

Stormflo

Et tog sporet av på Fyn, uten personskader. Storebæltsbroen er i morgentimene stengt for trafikk etter at en lastebil hadde veltet, men Øresundsbroen er gjenåpnet. Ellers blåste vinden natt til fredag trær over ende og takstein av hus, men det største problemet nå er den økende stormfloen. I deler av Danmark fryktes det at vannstanden kan stige til opptil 2 meter over normalnivået.

Politi og heimevernssoldater kjemper for å holde vannet vekk fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde, og har stablet sandsekker rundt bygningen som huser fem 1.000 år gamle skip.

Uvær i Skandinavia

I Sverige er det problemer med både vei-, tog- og flytrafikk. Rundt 21.000 boliger har mistet strømmen i Sør-Sverige, de fleste i Skåne. Deler av Helsingborg sentrum er sperret av på grunn av faren for at juledekorasjoner med store lysekroner skal løsne i den kraftige vinden.

I Norge ryddes det opp etter uværet torsdag, mens vi venter på nye lavtrykk.

Ti personer måtte evakueres da taket på boligblokken deres løsnet på Tjelta i Rogaland, sent i går kveld.

LES OGSÅ: Kraftige polare lavtrykk truer norskekysten

 

(©NTB/TV 2)