Ingen smekk til forfatter Sandberg

Fremskrittspartiets sentralstyre kommer ikke med noen kritikk av nestleder Per Sandberg for den omstridte boka han har gitt ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sentralstyret behandlet fredag konflikten i Troms Frp, som blir omtalt i den avtroppende nestlederens «Mot min vilje».

Sandberg har siden før boken «Mot min vilje» ble utgitt, vært åpen på at det kunne komme krav om eksklusjon.

Sandbergs kone Line Miriam Sandberg er tillitsvalgt i fylkespartiet og skal ha spilt en sentral rolle i stridighetene. Per Sandberg omtalte blant annet partifellen Øyvind Korsberg som løgnaktig og hevngjerrig i boka.

Flere lokallag hadde bedt sentralstyret vurdere om Sandberg har brutt partiets vedtekter og etiske retningslinjer, noe som kan føre til eksklusjon.

I partiets vedtekter står det nemlig:

«Et medlem som har brutt partiets program, vedtekter, retningslinjer, eller handlet på en måte som kan bidra til å skade partiets eller partimedlemmers omdømme, kan fratas sitt medlemskap enten permanent eller for en tidsavgrenset periode.» Les Fremskrittpartiets vedtekter her

Men i sin uttalelse nøyer sentralstyret seg med å be alle parter bidrar til å «løse konflikten i minnelighet til partiets beste».

I en uttalelse fra sentralstyret fredag kveld heter det at «fokuset nå må være å se fremover, og ha fokus på gjennomføring av partiets politiske saker og arbeidet frem mot fylkes- og kommunevalget i 2015.»

– Organisasjonsutvalget vil i samarbeid med fylkeslaget bidra til å iverksette tiltak som skal virke konfliktdempende, heter det videre. Les hele uttalelsen her

Sentralstyret sier at de anser henvendelsen om Sandbergs bok som en del av konfliktsituasjonen i Troms Frp.

(NTB/ TV 2)