Her møter Bhatti og Jackson Nelson Mandela

- Jeg satt på fanget hans og vi hadde en lang samtale, forteller Bhatti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Frihetsforkjemperen Nelson Mandela døde torsdag kveld, 95 år gammel. Den norske artisten Omer Bhatti (29) mottok dødsbudskapet med sorg. Han møtte nemlig Nelson Mandela to ganger sammen med sine nære venn Michael Jackson.

En eksklusiv video TV 2 har fått tilgang til viser de tre sammen under et møte i Sør-Afrika i 1996. Se møtet i videoen øverst i artikkelen.

Satt på fanget til Mandela

– Jeg husker det veldig godt. Vi var i et rom med flere andre, men likevel tok han meg opp på fanget sitt og hadde en lang samtale med meg i ti minutter. Det var ganske stort, sier Bhatti til TV 2.O-BEE: Omer Bhatti er i dag artist under navnet O-Bee.O-BEE: Omer Bhatti er i dag artist under navnet O-Bee. Foto: Stella Pictures

Han var 11 år da han møtte den sør-afrikanske presidenten. Etter møtet skrev han ned samtalen han hadde hatt med Mandela, for å huske det for resten av livet.

– Vi hadde en vanlig samtale, og han spurte hva jeg ønsket å bli når jeg ble stor. Jeg fortalte om mine ønsker, og han ga med en oppmuntring. Han motiverte meg og ga meg flere visdomsord, forteller artisten uten å ville gå mer inn på hva de snakket om.

Det var gjennom poplegenden Michael Jackson han fikk møte Mandela. Bhatti hadde et nært forhold til Michael Jackson, som gikk bort i 2009.

– Jeg tenkte ikke over hvem jeg egentlig snakket med. Mandela var som en hyggelig onkel, og veldig behagelig å snakke med. Det var mange andre store personligheter i rommet, og at han tok seg tid å snakke kun med meg, synes jeg var spesielt og stort, sier Bhatti.

Møtte han to ganger

Med korte mellomrom møtte Bhatti Nelson Mandela to ganger i Sør-Afrika i 1996. En av gangene tilbrakte de store deler av dagen sammen.

– Vi kjørte til en annen del av Sør-Afrika, og gjennom flere landsbyer. Til slutt spiste vi middag sammen under et arrangement med masse underholdning, forteller Bhatti.

Artisten er stolt over å ha møtt Mandela, og rangerer møtet som noe av det største han har opplevd og noe han vil huske for resten av sitt liv.

– Du tar med deg visdomsordene videre i livet, sier Bhatti til TV 2.

(artikkel fortsetter under bildet)

MØTTES: Omer Bhatti avbildet sammen med Nelson Mandela og Michael Jackson i 1996.MØTTES: Omer Bhatti avbildet sammen med Nelson Mandela og Michael Jackson i 1996. Foto: Alloverpress

Ble kjent med Jackson i 1996

Omer Bhatti begynte å imitere Michael Jackson da han var åtte år gammel. Da familien til Omer var på ferie i Tunisia i 1996 møtte han helten sin for første gang. De utviklet etterhvert et nært forhold, og Bhatti besøkte og bodde flere ganger hos Jackson i USA.

Pop-legenden Michael Jackson døde 25. juni i 2009.

Under den offisielle minnesermonien, satt Omer Bhatti på første rad, like ved Jacksons barn og mellom moren Katherine og faren Joe Jackson.

MINNEORD: Omer Bhatti la i dag ut dette bildet på sin egen Facebookside. Han har skrevet et minneord til ære for mannen han møtte to ganger. (Faksimilen er gjengitt med tillatelse fra Omer Bhatti).MINNEORD: Omer Bhatti la i dag ut dette bildet på sin egen Facebookside. Han har skrevet et minneord til ære for mannen han møtte to ganger. (Faksimilen er gjengitt med tillatelse fra Omer Bhatti). Foto: Faksimile Facebook

MINNESEREMONI: Omer Bhatti under Michael Jacksons minneseremoni.MINNESEREMONI: Omer Bhatti under Michael Jacksons minneseremoni.