- Det gjorde meg eitrandes forbanna

Full krangel om matfordelingen mellom kvinnene og mennene på «Farmen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Ståle Winterkjær og Anders Myhren

Matsituasjonen på «Farmen» tærer voldsomt på kreftene til realitydeltagerne.

Med svært lite mat og mye fysisk aktivitet, raste deltagerne ned i vektunder oppholdet på gården. Til tross for at mange var storfornøyd med den spesielle slankekuren, fører matmangelen til heftige krangler mellom deltagerne.

Eitande forbanna

– De tre første ukene gikk jeg faen meg og la meg sulten hver forbanna dag. Da ser jeg at det er folk som sylter ned mat, og det har gjort meg så eitrande forbanna! Bare på grunn av denne helsikkes likestillingen blant jenter og gutter, sier Magnus Røberg (24) til «God kveld Norge» da han er gjenforent med flere av sine konkurrenter på Kapp Verde i Afrika.

Også Frode Fagermo (40), som gikk ned ti kilo i løpet av ukene på gården, lar seg provosere over at maten ikke ble fordelt rettferdig i forhold til at de som trengte mest mat fikk spise mer.

– Det var folk der som sparte på potene sine. Når vi fikk et rundstykke var de sånn «spar mitt rundstykke til senere», til en annen gang de har lyst på det. Der sitter vi som har jobbet tolv timer i skogen og er så sultne at vi har lyst til å gnage på bordkanten, sier en fortsatt rasende Frode.

Bitre

Kristina Austrheim Bratten (20) er en av de Magnus og Frode sikter til. Hun er ikke enig i at jentene ikke tok hensyn til guttene under oppholdet.

– Jeg forstår at guttene er større. De har jobbet mer fysisk enn oss, og prøver å foreslå flere ganger at her må vi rasjonere maten. «Vi må få mer, dere må få mindre». Jeg husker helt ærlig at jeg ga mat til dere. Jeg tok mindre og alt sånt. Jeg får av og til veldig følelsen av at dere rett og slett er bitre på oss ungjentene for at vi lå og sola oss og at vi ikke gjorde nok. Sånn føler ikke vi det. Vi meldte oss på «Farmen» og vet at det er et program der det er masse forskjellige folk. Noen har masse fysisk bakgrunn, og har mer livserfaring. Vi «ungjentene», som deler kaller oss, kom inn fordi vi hadde lyst til å lære og se på dette, sier Kristina til Frode og Magnus.