Frode Scheie: - Linjespillere i verdensklasse - bakspillerne er ankepunktet

TV 2s håndballekspert har trillet terningen og vurdert håndballjentene.

I morgen kastes VM endelig i gang for håndballjentene. Spania står på motsatt banehalvdel i åpningskampen i Serbia.

Frode Scheie er på plass for å følge mesterskapet som TV 2-ekspert. Før morgendagen har den tidligere keeperkjempen tatt for seg styrkene og svakhetene i Thorir Hergeirssons gulljaktende mannskap.

Scheie mener Norge har sin styrke inne på strek og på høyre kant. Men også noe av det som skjer på sidelinjen og utenfor banen får toppkarakter av den tidligere landslagsmålvakten.

Slik ser du håndball-VM på TV 2

Se Serbia - Japan i kveld på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Sumo!
Se Norge - Spania i morgen på TV 2 eller TV 2 Sumo!

Bakspillerne er han mer bekymret for. Han nevnte tretallet, men endte til slutt opp på en firer.

En annen firer som er verdt å merke seg, er den Scheie har gitt til det norske publikummet. Håndballeksperten ønsker seg mer fandenivoldskhet og buing fra de norske supporterne.

Se Scheies vurderinger og terningkast nedenfor bildet!

TRILLEGLAD: Frode Scheie har gitt landslaget terningkast i forkant av lørdagens VM-åpning mot Spania.TRILLEGLAD: Frode Scheie har gitt landslaget terningkast i forkant av lørdagens VM-åpning mot Spania. Foto: Poppe, Cornelius

Målvakter: Katrine Lunde Haraldsen og Silje Solberg
– Lunde Haraldsen er verdens beste keeper. Hun er bra på alt, er en matchvinner, og har egentlig ingen svakheter. Utfordringen kan bli at makkeren hennes ikke er like suveren som i tidligere mesterskap. Silje Solberg er ung og fremadstormende, men mangler rutinen. Dermed er Norge ekstra avhengige av at Katrine leverer.
Terningkast: 5

Les også: Trenerne tror på norsk medalje
Les også: Håndballjentenes gullbonus økes

Terningen fortsetter å trille under bildet!

ELEVEN OG LÆREMESTEREN: Silje Solberg (til venstre) har en lang vei å gå før hun nærmer seg nivået til keeperkollega Katrine Lunde Haraldsen.ELEVEN OG LÆREMESTEREN: Silje Solberg (til venstre) har en lang vei å gå før hun nærmer seg nivået til keeperkollega Katrine Lunde Haraldsen. Foto: Åserud, Lise

Venstrekanter: Camilla Herrem og Sanna Solberg
– Spennende duo. Begge er raske og har bra spenst. Herrem står for artisteriet og rutinen, mens Solberg har sine styrker defensivt og kan bekle flere posisjoner i forsvaret.
Terningkast: 4

Høyrekanter: Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Nora Mørk
– Det er mange nasjoner som har én bra høyrekant. Vi har to. «Linka» nærmer seg vel etter hvert scoringsrekorden til Kjersti Grini (Grini 1003 mål, Riegelhuth 886 mål). Hun har en ekstrem mesterskapserfaring og scorer alltid mye mål. Nora Mørk er en komplett spiller, som også kan spille bak på banen. Hun har et godt skudd og et bra samarbeid med linjespillerne. På høyrekanten er vi sterke!
Terningkast: 6

Bakspillere: Ida Alstad, Veronica Kristiansen, Mari Molid, Anja Hammerseng-Edin, Stine Bredal Oftedal, Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland
– Her har vi litt større utfordringer enn det vi har hatt i tidligere mesterskap. Det er en salig blanding av rutine og mye ungt og nytt, som for eksempel Molid og Kristiansen. Alstad, Jørum Sulland og Dyhre Breivang står for rutinen, i tillegg til Anja Hammerseng-Edin, som har det lille ekstra og kan tilføre laget mye energi. Vi har i utgangspunktet litt få skyttere, så mye av skuddansvaret kommer til å falle på Jørum Sulland og til dels Alstad. Ellers er jo Tonje Nøstvold også med i denne bakspillergruppen. Forsvarsmessig har vi en del utfordringer.
Terningkast: 4

Terningen fortsetter å trille under bildet!

UNGT OG NYTT: Veronica Kristiansen (til venstre) og Mari Molid.UNGT OG NYTT: Veronica Kristiansen (til venstre) og Mari Molid.

Linjespillere: Heidi Løke og Isabel Blanco
– Vi har verdens beste linjespiller i Løke. Og så har vi en av vedens beste forsvarsspillere i Blanco. De er begge krigertyper som alltid går foran med et godt eksempel og yter en enorm innsats. Blanco har hatt en fantastisk utvikling den siste tiden og Løke leverer alltid på et høyt internasjonalt nivå.
Terningkast: 6

Trener: Thorir Hergeirsson
– Thorir har blitt kåret til verdens beste trener. Han har videreført arbeidet til Marit Breivik, i tillegg til å tilføre noen flere faktorer. Han er klok og merittert, har den høyeste trenerutdanningen og er erfaren på alle salgs mulige måter. Han har allerede vunnet OL-gull, VM-gull og EM-sølv. Mer er det vel ikke å si.
Terningkast: 6

Les også: Tonje Larsen er gravid: – Vi er i «lykkelige omstendigheter»
Les også: Dansk håndballstjerne sto frem som lesbisk som 18-åring

Terningen fortsetter å trille under bildet!

VERDENS BESTE X 2: Heidi Løke og Thoir Hergeirsson blir vurdert som henholdsvis verdens beste linjespiller og verdens beste trener av TV2s håndballekspert Frode Scheie.VERDENS BESTE X 2: Heidi Løke og Thoir Hergeirsson blir vurdert som henholdsvis verdens beste linjespiller og verdens beste trener av TV2s håndballekspert Frode Scheie. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Matchvinnere:
– Det er jo dette som alltid har kjennetegnet landslaget. Vi har hatt matchvinnertyper på alle medaljelagene. Cecilie Leganger, Heidi Tjugum, Susann Goksør Bjerkrheim, Gro Hammerseng-Edin og Tonje Larsen er noen av de. Nå har vi flere spillere som kan snu kamper på egenhånd. Linn Jørum Sulland, Heidi Løke og Nora Mørk er tre av dem. Men den største matchvinneren finner vi nok mellom stengene i Katrine Lunde Haraldsen.
Terningkast: 5/6

Støtteapparat:
– Norge har skjønt hva som skal til. Det handler om ressurser. Vi har med folk som er eksperter på hvert sitt område. Tilretteleggere, mentale trenere, det medisinske apparatet, teamadministratorer, vi har det meste. I tillegg har vi kommet lenger en de fleste på analysebiten. Støtteapparatet har vært - og vil bli - én av suksesskriteriene rundt dette landslaget. Det er ingen som matcher Norge her.
Terningkast: 6

Publikum:
– Håndballjentene har som regel hatt god støtte under mesterskap. Håndballens venner og tilsvarende grupper er alltid på plass. Og så har selvsagt familie, venner og bekjente av spillerne. For mange er det en tradisjon og reise på disse mesterskapene. De norske kubjellene betyr mye, men jeg kunne nok ønsket meg litt mer fandenivoldskhet. Kanskje kunne vi lært noe av det området vi er i nå. De norske tilskuerne er flinke, det er ikke det. Men de kunne kanskje buet litt mer og vært litt råere.
Terningkast: 4

TROFASTE: Scheie mener at denne gjengen godt kan bli litt mer krasse, men påpeker samtidig at de betyr enormt mye for de norske håndballjentene.TROFASTE: Scheie mener at denne gjengen godt kan bli litt mer krasse, men påpeker samtidig at de betyr enormt mye for de norske håndballjentene. Foto: Schrøder, Tor Erik