Test av mobiltelefoner

«TV 2 hjelper deg» har testet de råeste mobilene på markedet: - De er testvinnere alle sammen, sier mobilekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Siri Guldteig Larssen

De er lynraske, har fantastiske skjermer og koster skjorta. Mobilekspert Espen Swang hos mobilen.no har trillet terning på Apple Iphone 5s 16GB, Sony Xperia Z1, Nokia Lumia 1020 og Samsung Galaxy Note 3 og samtlige terninger har landet på en sekser.

– Dette er de absolutt beste mobilene på markedet, men hvilken du bør velge kommer an på hvordan du bruker mobilen, sier Swang.

I testen er følgende kriterier vurdert:

Pris
Skjerm
Ytelse
Byggekvalitet
Funksjoner
Teknologi
Kamera
Underholdning
Batteri

Super skjerm

Sony Xperia Z1
Pris: Kr. 5490,-

Sony Xperia Z1 og Galaxy Note 3 kjører Android. Det betyr større tilgang til applikasjoner enn med noen av de andre systemene.

Xperia z1 er vanntett, den er et kompromiss mellom iPhones lille skjerm, og Note 3s enorme skjerm.

Ytelsen er helt i toppklasse, og skjermen har en bildeforbedringsteknologi som gjør den ekstremt godt egnet for film- og foto-visning.

Mobiltelefon på grensen til nettbrett

Samsung Galaxy Note 3
Pris: Kr. 5540,-

Galaxy Note 3 tilhører det produktsegmentet som vokser raskest – smartmobiler som grenser mot å være nettbrett. Mens den første generasjonen Note ble solgt i et beskjedent antall til brukere med spesielle interesser, har Note 3 blitt en mobiltelefon som har overgått alle forventninger med hensyn til salgstall.

Denne modellen har den kraftigste innmaten av alle mobiler, du kan kjøre to programmer på skjermen samtidig, og du kan bruke en medfølgende digitalpenn til å utføre spesielle oppgaver på telefonen. Den virker også sammen med klokka Samsung Gear.

Raskere enn forgjengeren

Apple iPhone 5S 16 GB
Pris: Kr. 5790,-

Apple iPhone 5S er fremdeles et designikon, selv om Apple har måttet tåle kritikk for manglende nytenkning.

I år har iPhone fått et oppdatert brukergrensesnitt og en ny fingeravtrykkleser. Den har mange funksjoner, enkelt brukergrensesnitt og god stabilitet.

I tillegg er 5S er dobbelt så rask som sin forgjenger. Kameraet har også blitt betraktelig bedre, særlig når du tar bilder i dårlig belysning.

Den beste kameramobilen

Nokia Lumia 1020
Pris: Kr. 4695,-

Nokia Lumia 1020 har den kraftigste kameraløsningen som finnes i en standardmobil. Den tar bilder med hele 41 megapiksler og er overlegen i dårlig lys. Det høye antallet megapiksler gjør det også lett å få gode utsnitt, slik at du nærmest kan zoome deg inne på områder etter at bildet er tatt, og likevel få utskrifter av bra kvalitet.

Ulempen med Lumia er at den er litt klumpete, særlig om du bruker det spesielle kameragrepet. Telefonen har operativsystemet Windows Phone 8. Her er utvalget av apper kraftig begrenset i forhold til hos konkurrentene.

I likhet med Apple har Microsoft et lukket operativsystem der tilpasningsmulighetene er begrenset. På den annen side gir det en trygghet mot hacking av telefonen, og du unngår irriterende feil som skyldes dårlig programmering.

Les mer om testen her.