VÆRKAOSET:
Fly krasjet i mast på Flesland

Både flytrafikken og biltrafikken ble lammet av plutselig snø fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Det hersket kaos på Flesland lufthavn i Bergen fredag morgen. På grunn av kulde og snøfall ispedd mye vind ble taksebanene og rullebanen blitt speilglatte.

Flyplassen ble like før klokken 09 stengt for flytrafikk, men er nå åpnet igjen.

– Vi hadde ekstra mannskaper og alt tilgjengelig utstyr på plass, men været har vært såpass kraftig at vi ikke klarte å ta unna brøyting og strøing hurtig nok, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup til TV2.no.

Et Widerøe-fly som var på vei inn til gaten ble tatt av et vindkast og krasjet med en lyktemast.

– Vi har hatt en hendelse med et Widerøe-fly ja, det kom borti en mast, bekrefter lufthavnsjefen.

Et Norwegian-fly som skulle tatt av til Oslo klokken 06.30 ble stående på rullebanen i tre timer.

– Like før vi skulle ta av ble flyplassen stengt. Så ble vi stående mens de holdt flyet opp mot vinden for at vi ikke skulle skli, sier Kåre Jonny Nygård til TV2.no.

Mens vi snakker med ham klokken 09.35 har flyet akkurat klart å takse tilbake til en gate ved utenlandsterminalen, og passasjerene ble sluppet ut.

– Det er rimelig kaotisk inne i avgangshallen. Jeg gir ihvertfall opp å dra på dagstur til Oslo nå, jeg drar hjem, forteller en oppgitt Nygård.

– Blir forsinkelser

Flesland er klokken 10.45 i ferd med å åpne igjen og det er iverksatt boarding på flere fly.

– Men vi regner med en del forsinkelser utover dagen og noen avganger er allerede kansellert, sier lufthavnsjef Sverdrup.

Mye folk i avgangshallene på Flesland fredag formiddag.Mye folk i avgangshallene på Flesland fredag formiddag. Foto: Lars Laading/TV 2

– Det kommer byger nå og da, men vi håper vinden skal løye fremover. Varselet er så at vinden kan øke igjen i ettermiddag, sier han.

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Terje Magnussen sier til TV 2 at det er store trafikkproblemer i Bergen på grunn av været. Det snør tett i området.

– Fire busser har kjørt av veien eller hatt problemer som følge av snøen. Biler sliter på det glatte føret. Mange har sklidd av veien og mange står fast og lager kaos, sier han til TV 2.

Rulle- og taksebanene på Flesland er speilglatte fredag formiddag.Rulle- og taksebanene på Flesland er speilglatte fredag formiddag. Foto: Lars Laading/TV 2

STENGT: Flesland lufthavn har vært stengt fredag formiddag på grunn av mye snø og glatt rullebane.STENGT: Flesland lufthavn har vært stengt fredag formiddag på grunn av mye snø og glatt rullebane. Foto: Lars Laading/TV 2