Jansrud beste norske på utfortrening i «jenteløypa»

- Delvis greit, delvis drit, oppsummerte Jansrud.

De to første treningene i Colorado ble avlyst. Derfor var det viktig å få gjennomført treningen torsdag for å unngå at fredagens verdenscuprenn måtte avlyses.

Canadiske Erik Guay var raskest på utfortreningen. Han var 0,19 sekunder foran Florian Scheiber fra Østerrike, mens italienske Peter Fill hadde tredje beste tid.

Jansrud beste norske
Kjetil Jansrud ble beste nordmann på delt ellevteplass. Han var 0,77 sekunder etter Guay.

– Delvis greit, delvis drit, oppsummerte Jansrud, som var fornøyd med løypa i Beaver Creek.

Han mener at den er krevende, selv om det er den samme løypa som kvinnene har brukt.

– Jeg vet at det var mange som synes det var håpløst at vi skulle kjøre jenteløypa, men jeg tror de har en annen mening dersom du spør de i dag. Det var ganske vanskelig, sier Jansrud.

Svindal kom på 23.-plass og hadde 1,06 sekund opp til canadieren. Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 43. Han var 1,89 sekunder bak Guay.

– Jeg har ganske mye jeg må fikse på til i morgen. Det er første runde, ny løype. Det er en del å jobbe med heldigvis, for jeg er et sekund bak. Men på en annen side har jeg ikke problemer med å se hvor sekundet forsvant, for det var ikke veldig bra kjørt, sier Lund Svindal til TV 2.

Fredag er det utforrenn, mens det er super-G lørdag og storslalåm søndag.

Aksel Lund Svindal gikk til topps i super-G-rennet i Lake Louise sist helg, og han leder verdenscupen sammenlagt etter fire renn av sesongen.

Vonn stiller i Lake Louise
Alpinstjernen Lindsey Vonn bekrefter at hun kjører fredagens utforrenn. Det blir amerikanerens første konkurranse siden fallet i februar.

Vonn er tilbake etter at hun ødela korsbåndet i et stygt fall i VM sist sesong. Nylig skadet hun et leddbånd i samme kne, men 29-åringen sier hun er klar til fredagens verdenscuprenn i canadiske Lake Louise.

– Takknemlig og glad for å fortelle at jeg starter i verdenscuprennet i utfor i morgen, tvitret Vonn.

Hun trives godt i Lake Louise. Vonn står med hele 14 seirer der. (©NTB)