Henrik Ingebrigtsen: - De skal stå opp tidlig de som skal slå meg

De norske medaljehåpene stinne av selvtillit før EM i terrengløp.

Stavanger/Sognsvann (TV 2 Sporten): Henrik Ingebrigtsen er regjerende europamester i terrengløp i U23-klassen. Han legger ikke lista lavt for seg selv før helgens konkurranse i Beograd.

– Jeg er jo tittelforsvarer, og jeg er ikke dårligere enn i fjor. Jeg har ikke gullet i lomma, men jeg kan se medaljen for å si det sånn, ler han.

 

I form
I en periode der Ingebrigtsen trener mye kapasitet, og mengde – passer det perfekt å løpe 8,1 kilometer i terrenget. Selv for en 1500-meterspesialist. Forrige uke perset han med førti sekunder i et lokalt terrengløp i Sandnes. Og vår største løpestjerne hevder han er i meget godt slag.

– Formen er bra. Den er minst like bra, eller bedre enn det var i fjor på denne tiden.

Han har ladet opp til mesterskapet med høydesamling i Flagstaff i Arizona, USA. Der lå han og trente sammen med broren Filip, Sindre Buraas, og Karoline Bjerkeli Grøvdal. Både Buraas og Grøvdal stiller også i terreng-EM. Sistnevnte er en av gullfavorittene i dameklassen.

– Målet er helt klart medalje, sier Grøvdal til TV 2.

– Ikke gull?

– Det er klart jeg går for gull, men det er litt bedre å si medalje, ler hun.

Lært av gutta
Selv om hun har trent med gutta i tre uker har hun fortsatt litt å hente på selvsikkerheten til Ingebrigtsen. Sportslig har hun likevel fått mye ut av å trene sammen med dem.

– Alle rolige økter løp jeg sammen med Filip, Henrik, og Sindre. Så lenge vi løper rolig, kan vi løpe sammen. De er faktisk flinkere enn oss jenter til å holde et rolig tempo når de skal, så der har jeg lært veldig mye av dem, forklarer Grøvdal.

Ingebrigtsen tror også hun har litt å hente på det mentale.

– Jeg vet ikke hvor mye utbytte hun har med å trene med oss. Men det å være med oss og prøve å hente frem litt mer råskap, hente frem dyret i konkurransesettingen, der tror jeg hun har litt å gå på. Men hun trener veldig bra, sier Ingebrigtsen.